Cytat:
okazuje się, że automatycznie wysyłają kolejne hasła papierowe jak z ostatniej listy wykorzysta się czterdzieste (z pięćdziesięciu) hasło. Oczywiście naliczając opłatę. I podobno zgodę na to wyraziłem, żeby otrzymywać hasła automatycznie - podpisując umowę dekadę temu. Wq&^%$#li mnie.
|
No ale to twoja wina, że nie przeczytałeś umowy a nie ich, że postąpili zgodnie z nią..
Z drugiej strony Cię rozumiem, że się zdenerwowałeś.
Cytat:
Ale wracając do tematu - jakie konto?
Wymagania:
- zero opłat za prowadzenie
- zero opłat za przelewy
- zero opłat za wpłacenie gotówki
- zero opłat za wypłacenie kilku złotych z umiarkowanej ilości bankomatów
- sensowny dostęp przez Internet
- brak wymogu korzystania z karty (przy zachowaniu powyższych warunków)
- brak wymogu regularnych wpływów w określonej wysokości (miewam miesiące bez wpływów, miewam ze sporymi).
Na oprocentowaniu mi nie zależy - lokuję pieniądze i tak tam, gdzie akurat w tej chwili są najlepsze warunki
|
Wątpię, że taki znajdziesz. Zawsze w jakimś punkcie będzie pobierana minimalna opłata, a to za przelewy, a to za wybranie kasy...
mBank mimo zmiany regulaminu jest dobrym rozwiązaniem. Na pewno spora ilość osób może mieć za złe wprowadzenie opłaty 2zł/miesięcznie jeżeli się nie przeprowadzi transakcji bezgotówkowych na więcej niż 100zł.
U siebie będę musiał zmienić płatności za bilety: gotówka -> transakcje bezgotówkowe. Nawet mi to pasuje bo do tej pory musiałem pamiętać z wypłatą kasy...
Na plus można dodać to, że jak zamówię kartę bezdodykową(PayPass), to nie będę ponosił dodatkowych opłat za jej użytkowanie - wliczona jest w te 2zł/miesiąc jeżeli się nie wykona transakcji powyżej 100zł.