Dyskusja: Windows 7
Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.06.2011, 15:14   #1462
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak odniosę się do waszej (Reetou i Andrzejj9) dyskusji - a nie jest jeszcze łatwiej (jeżeli nie lubimy mieć miliona ikonek na pulpicie) zrobić sobie skróty na pasku zadań? Można sobie grupować, podpisywać itd. U siebie mam wszystko w jednej zbitce i po prostu pamiętam, gdzie jest jaki skrót, ale można to ładnie sobie porozmieszczać, przykładowo:

Windows 7-skroty.png

W folderze "Dokumenty" zrobiłem trzy kolejne foldery ("Przeglądarki", "Dokumenty" i "Skróty"). Dodałem je jako kolejne paski narzędzi na pasku zadań, a potem przesunąłem nad nie odpowiednie skróty. We wszystkich paskach zmieniłem wielkość ikon na małe, w dwóch pierwszych pozostawiłem wyświetlanie tytułu a odznaczyłem wyświetlanie nazw skrótów (ikony są rozpoznawalne). W trzecim odznaczyłem wyświetlanie nazwy, a za to zaznaczyłem wyświetlanie tytułu, gdyż ikony są identyczne (można też zmienić ikony do poszczególnych skrótów). Pozostało jeszcze odznaczyć "Zablokuj pasek zadań", rozmieścić paski i zablokować ponownie.

W takim wypadku menu Start widzimy w momencie wyłączania komputera (choć za czasów XP także skrót do wyłączania miałem na pasku)

Ostatnio zmieniany przez Jarson : 13.06.2011 o godz. 15:16
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post