Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.06.2011, 19:18   #1
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez wawelski
Ani w umowie, ani w regulaminie nie wyrażałem zgody na automatyczne wysyłanie haseł papierowych (nawet darmowych). Ale najważniejsze dla mnie teraz jest, że wbrew prawdzie twierdzą, że wyraziłem zgodę.
MAsz rację nigdzie takiego info w umowie nie ma. KOnto mam od 2004 roku, przed momentem przeglądałem swoją umowę i NIGDZIE nie ma, że bank wysyła automatycznie listę haseł jednorazowych.

////////////////

Znalazłem coś takiego:
Cytat:
  • Jak zamówić listę haseł jednorazowych?
Listy można zamawiać przez internet, wystarczy, że na swoich stronach transakcyjnych wybierzesz opcję "Hasła jednorazowe", a następnie "Zamów". Możesz także w serwisie automatycznym mLinii lub u Teleoperatora. Listy haseł są dostarczane pocztą, każda w osobnej, bezpiecznej kopercie (podobnie jak numer PIN). Listy haseł można także otrzymywać automatycznie: mBank rozpoczął akcję automatycznego wysyłania list haseł jednorazowych. Nowi Klienci otrzymają pierwszą listę po odesłaniu umowy. Klienci, którzy już korzystali z list haseł, otrzymają automatycznie kolejną, jeśli nie posiadają żadnej listy zablokowanej, którą można odblokować, a z jedynej, aktywnej listy zużyli już 40 haseł (czyli nie mają żadnej nieaktywnej listy zapasowej). Automatyczne wysyłanie list haseł można anulować poprzez kontakt z Teleoperatorem mLinii.
http://www.mbank.pl/przewodnik/faq/q...ml?category=13

Czyli wychodzi na to, że każdy!? miał włączoną automatyczną wysyłkę listy papierowej?

I jeszcze coś:
Cytat:
UWAGA! Listy haseł jednorazowych możesz zamówić samodzielnie w podanej przez siebie ilości - jeśli jednak tego nie uczynisz, wówczas hasła zostaną dla Ciebie zamówione automatycznie.
Automatyczne zamawianie list haseł jednorazowych działa, gdy:
  • jesteś nowym Klientem i jeszcze nie zamówiłeś sobie listy haseł jednorazowych;
  • miałeś już listę haseł jednorazowych, ale zużyłeś już 40 haseł ze swojej ostatniej, aktywnej listy (i nie masz już żadnej zapasowej listy nieaktywnej).
W każdej chwili możesz zrezygnować z automatycznej funkcji zamawiania list haseł jednorazowych. Musisz wówczas zadzwonić na mLinię, zidentyfikować się w automatycznym serwisie (IVR), połączyć się z operatorem i złożyć odpowiednią dyspozycję.
https://form.mbank.com.pl/pomoc/tan-lista.html

Ostatnio zmieniany przez andy : 13.06.2011 o godz. 19:26
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online