Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.06.2011, 12:24   #637
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jeżeli chodzi o banki, to nie ufam im za grosz.
klientem mBanku jestem od 2004 roki i niestety obserwuje jak schodzą na psy.
Nie chce od nich nic ponad to co mam (czyli absolutne minimum).
Ale sprawdzałem też inne banki (w internecie) i nic mnie nie zaciekawiło.
Wszystko pięknie wygląda na materiałach reklamowych, a jak się człowiek wczyta to już tak różowo nie jest. Typu opłata 0zł za prowadzenie konta*, ale ukryta 200zł za token na dwa lata.

Takie rzeczy ciężko znaleźć na stronie banku (oczywiście jest, małym drukiem gdzieś w piętnastym PDFie na dwudziestej stronie).

5zł za listę haseł jednorazowych trochę mnie zabolało, oraz fakt że jest drukowana od pewnego czasu na papierze toaletowym.
Ale zrobili darmowe przelewy do innych banków więc niech im będzie.
Widzę jednak że mają już pomysły na nowe opłaty do darmowego konta.
Aha i kiedyś na eKoncie było oprocentowanie chyba 3%, a eMax plus grubo ponad 5 - i śmiałem się z mojego poprzedniego pekao. A teraz co się porobiło? 0%?
Chętnie gdzieś przejdę, ale troche się boję że wdepne w jeszcze gorsze g...o.

A i denerwują mnie "super oferty" dla stałego klienta, ostatnio dostałem taką z Play (ale z mBanku też się zdarzały).
W Playu zaproponowano mi przejście na abonament na gorszych warunkach niż mam obecnie w play fresh (we freshu za 30zł/mc jest non stop stan darmowy, a w abo tylko przez 3 miesiące umowy!).
No to się nazywa super oferta dla stałego klienta: zrobić go w trąbę, bo może nie orientuje się w cennikach.

W mBanku są (albo były) kiedyś świetne "darmowe" karty kredytowe, w którym niewykorzystany limit jest oprocentowany!!!. Prawie się nabrałem i nieźle bym zabulił.
http://www.wykop.pl/link/167959/w-mb...oprocentowany/
Powiedziałem panu z mLinii, który chciał mi wcisnąć niedawno kartę, że skoro oni stosują takie praktyki, to ja ich super ofert nie chce i dalsze szczegóły mnie nie interesują.
Z resztą po co mi karta skoro mam u nich oszczędności? To logiczne że wole wziąć ze swoich niż pożyczać od nich - a tu taki super pomysł - ja wam oddaje moją kasę, a w zamian wy mi pożyczycie ją na wysoki procent. Ekstra!

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 27.06.2011 o godz. 12:40
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post