Sterownik do brothera jest i nawet działa. Tyle że nie da się zmienić ustawień wydruku (nie tylko na OpenSuSE, Ubuntu też). Ale nie wdając się w szczegóły przesłałem szczegółowe informacje na temat problemu do firmy Brother i mają zająć się tą sprawą.
Być może więc niedługo sprawne sterowniki będzie można pobrać z ich strony (póki co nie widze, co mnie troche dziwi bo chyba 2 miesiące nie poprawiają to co zrobiłem w parę godzin, a mają podane na tacy).
Instalacja jakaś specjalnie trudna nie była - ze dwa polecenia w shellu.
VIMem bawiłem się na studiach, ale jakos mi do gustu nie przypadł. Wolę jednak nowocześniejsze rozwiązania. Może jestem leniwy.
Ja przez 15 lat od czasów Amigi używałem Windows. I cieszę się że wróciłem

Tym bardziej że gdy się ma wiele komputerów to koszty windowsowania są ogromne. Niechęci do linuksa nabawiłem się na studiach, kiedy to walczyłem w domu z Mandrivą a zainstalowanie karty ATI Radeon 9000 to był koszmar. Teraz już się wiele zmieniło i Catalysty są może i uboższe ale są (nawet podkręcanie jest

). OpenSuSE wypróbowałem dla jaj w sumie, po obejrzeniu najnowszego TRONa jakoś mi się zatęskniło do amigowej konsoli

.
Ale gdy zobaczyłem,że Wine obsługuje już DX9 to po trzech dniach zrobiłem Viście format c:

Nowa wersja wine jest mniej wiecej co tydzień. I zmiany są zauważalne. Dwa miesiące temu Counter Strike Source nie działało tak dobrze jak wczoraj. Coś już się przebąkuje o obsłudze DX10.