Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.06.2011, 17:33   #8
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Sterownik do brothera jest i nawet działa. Tyle że nie da się zmienić ustawień wydruku (nie tylko na OpenSuSE, Ubuntu też).
No właśnie mój HP pluł mi wszystko w prime quality i dlatego jak w 2003 wywaliłem linuksa, to do dziś wrócić nie mogę.
Ale to nie wina linuksa, tylko tych koszmarnych drukarek GDI.

Cytat:
VIMem bawiłem się na studiach, ale jakos mi do gustu nie przypadł. Wolę jednak nowocześniejsze rozwiązania. Może jestem leniwy.
No to XEmacs
Ale czy VI czy XEmacs, to jest właśnie dla leniwych... Mi się nie chce do trackballa sięgać... Np. poprawa czeskiej literówki (przestawiona kolejność liter) to z klawiatury, wszystko z klawiatury....
A zmień w 200 plikach konkretny wyraz na inny, pod warunkiem że plik zawiera string "Sasha" i nie jest starszy niż 2 lata oraz nie młodszy niż rok oraz nie zawiera więcej znaków niż 1000 Przy okazji sformatuj na linie nie więcej niż 75 znaków.
XEmacsa nie używam, ale wiem że ma genialne wzory formatowań dla kodu w dowolnym języku. To dla coderów jest.

Cytat:
Ja przez 15 lat od czasów Amigi używałem Windows. (...)
No ja postawiłem Linuksa, bodajże RedHat Hurricane na pierwszego własnego peceta, Windows95 widziałem wcześniej ze dwa razy na oczy. Stąd, mimo nieużywania linuksa, mam to zboczenie i nieumiejętność obsługi win...

Do dziś pamiętam jak po pierwszej instalacji, od razu wziąłem się za kompilację jajca, bo wyczytałem że to je dobre. Czytałem wszystkie opcje i dokumentację ze dwie doby, po czym na koniec jednak uznałem, że moje binaria to nie są ELF a jedynie mam a.out I poszedł kompilator w ruch
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post