Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.02.2003, 07:50   #8
szperacz
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2003
szperacz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)
Problem jest dość dziwny, ale dotyczy tylko prędkości x48 (i chyba x52). Z niewyjaśnionych przyczyn, Liteony tragicznie czytają płyty pod WSESem przy tych prędkościach. Jak na razie, chyba nikt nie jest pewien, dlaczego. Sprawdzałem na moim 32123s - odczyt x40 był ok, pod CD Doctorem również, więc zdaje się potwierdzać teorię, że tylko od >= x48 są problemy pod WSESem. Nie wiem, jak pod CD Doctorem przy x48, mam teraz firmware XS0Z.
Cześć Marius_The_Mad. Jeśli ty i Marius_The_Mad z bloga o MP3 i MPC to jedna osoba to bardzo się cieszę.
A co do problemu faktem jestze nie tylko pod wses powyżej 40 jest źle. Także przy normalnej pracy (CD Speed, Nero- weryfikacja) jak się napęd rozpędzi na maksa to rzadko która płytka przejdzie bez błędów i gwałtownego hamowania. Tak samo odczyt divx z tego napędu nie podoba mi się. Napęd się rozpędza a potem hamuję i apiat od nowa. Skutkuje to rwaniem filmu. Chyba następna rzecz do poprawy w biosie (mam nadzieję, że tylko w biosie). Albo nośniki są za mało stabilne (odkształcają się) przy tej prędkości.
P.S. Jaki jest dokładny link do CD Freaks.
szperacz jest offline