Instalacje OS'a? Przypomnij mi - brałeś bez systemu? (bo jeśli z to wszystko będzie skonfigurowane)
I własnie, ponieważ namawiają mnie coraz bardziej na ten model i coraz bardziej nad jego kupnem się zastanawiam, jak mógłbyś zwrócić uwagę i coś napisać na temat kilku rzeczy:
- co najważniejsze - kultura pracy. Jako, że wziąłeś i7 (ja brałbym i5) może się trochę grzać. Ale pytanie jak bardzo. Interesuje mnie przede wszystkim praca biurowa (Office, Internet), potem może odtwarzanie filmów i jakieś proste czynności multimedialne. Z akcentem na: grzanie się obudowy (pod nadgarstkami) i pracę wentylatora - czy się w ogóle włącza, jeśli to na jak długo, czy jest wtedy głośny itp.
Tu możesz też spróbować edytować plan zasilania - upewnić się, że minimum jest ustawione na 5%, ewentualnie zrobić plan, gdzie maksimum jest mniejsze od 100. To faktycznie pomaga.
- druga sprawa to jakość ekranu. Co prawda brałbym jeśli już matrycę FHD, ale chciałbym jeszcze poczytać o wrażenieach z używania tej HD+
- ostatnia sprawa, trocę błacha, ale też mnie interesuje - umiejscowienie głośników. Czy podczas pisania faktycznie zakrywa się je dłońmi, czy raczej nie jest to problemem.
Z góry dzięki