Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.07.2011, 05:38   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Te sample na tej stronie generalnie są słabe, ale one są słabe nawet przy lustrzankach

Nie twierdzę, że ten Sony robi zdjęcia lepsze niż może robić superzoom, bo fizykę jednak trudno oszukać, ale jednak zastosowane algorytmy muszą być bardziej znośne niż przy podobnych konstrukcjach konkurencji, bo na efekt generalnie da się patrzeć (przynajmniej ja mogę ). Nie widzę w sumie specjalnej różnicy na gorsze w porównaniu do SX1, a czasami wręcz efekt podoba mi się bardziej. Dodając do tej większą już jednak funkcjonalność (panoramy z ręki, HDR, rozmycie tła, szybsze zdjęcia seryjne i inne) wydaje mi się być atrakcyjną alternatywą. Alternatywą, którą nie jest fuji HS20, Nikon P500, czy kilka innych ostatnich modeli.

A zdjęcia oglądane na pełnym ekranie, ale nie na 100% wyglądają naprawdę dobrze O dziwo to też nie jest regułą przy ostatnich aparatach (poza lustrzankami i 4/3).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online