Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.07.2011, 18:31   #22
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Zakładając stałość ceny LPG i zerowych kosztów pojawiających się po instalacji gazu.

Ja nie jestem przeciwnikiem gazowania aut. Teraz mam diesla, następny będzie benzyniak, ze względu na moc i ciszę. A czy założę do niego LPG... czas pokaże.

Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
(...)
Motorki o dobrej mocy fakt, komplikują się, jednak diesel, to już nie ten sam diesel co kiedyś.
Chwalą, że "niby" mniej roboty przy nich (zwłaszcza te nowsze), ale jak coś pierdyknie to koszta są takie, że to się i tak wyrównuje...
Na ropniakach się nie znam, bo nie miałem, ale tam ponoć siadają drogie elementy i drogo ich serwis wychodzi...

A ja sobie pomalutku sam wymienię kabelki oraz pasek...
przy 16 sam paska nie wymienisz, a jak dupnie w trasie to 16 jest kolizyjny i wszystkie zawory masz do wymiany

Ja tam wolę niepazernie i tanio
Głównie straszą turbiną, kołem dwumasowym, w niektórych autach również są problemy z filtrem cząstek stałych.
Awarie turbiny pojawiają się zazwyczaj przy nieumiejętnym korzystaniu z tegoż wynalazku. Ja osobiście nie znam nikogo, komu te elementy padły. U nas w firmie jeżdżą same turbodiesle. Nikt się nie skarżył.

Podejrzewam, że to straszenie dieslami ma jakieś powiązanie ze spadkiem popytu na benzynę.
W Orlenie promocja dla benzyniaków, coś, czego nigdy nie było.

Ja mam już trzeci rok Madzię i 'odpukać' jedynym problemem był rozrusznik. Co roku robię ok. 15k i tylko raz olej dolewałem do silniczka (i to może ze 100 ml). Chodzi pięknie. To a propos tych samochodów na 'F' - silnik diesla w większości Madzi jest robiony przez Francuzów (PSA).

Ostatnio zmieniany przez Kris : 13.07.2011 o godz. 18:39
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post