Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.02.2003, 18:48   #2
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Re: Znikniecie napedu CD w Win2k

Cytat:
Kuno napisa***322;(a)

Pracuję na komputerze z systemem Win2000Prof PL (5.00.2195 z SP2) i mam (miałem) zainstalowaną nagrywarkę LG CD-RW GCE-8240B.
Używałem (przez sprzedawcę zainstalowanego wraz z systemem) programu do nagrywania Roxio EASY CD Creator 5.1. Ponieważ mam kilka obrazów płyt wykonanych w Nero Burning Rom (*.nrg) zainstalowałem owy soft i podjęłem próbę ich wypalenia. Skutek był taki, iż komp się zresetował (dziwne), a po starcie systemu pojawił się komunikat, iż jakowyś DirectCD (nie używam tego, a instaluje się to to razem z Roxio) nie może użyć drajwera CDR4_2K.sys bo "on your system is old"

Pozdrawiam
Miałem win2k pl oraz LG GCC-4120B i Roxio ECDCreator 5.1. Zainstalowałem Nero i więcej już ikonki napędu nie zobaczyłem. Problemu nie rozwiązałem, na xp wtedy przeszedłem.

Przeczytałem gdzieś potem, że to mogła być wina EasyCDKreatury - jeśli używałeś jak piszesz wersji dostarczonej z napędem, to była to wersja okrojona - tylko dla LG. Takie okrojone wersje lubią blokować inne programy.

Ale co masz zrobić - nie wiem.
pali jest offline