Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.07.2011, 17:55   #8
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Czy ja wiem czy Windows jest taki fatalny? Biorąc pod uwagę że korzystają z niego miliony użytkowników i wpadki zdarzają się dość rzadko to jest rewelacyjny.
Jak sobie pomyśle, że nagle wszyscy przechodzą na linuksa... swiat zawaliłby się w dwa dni.

Stabilność też jest większa niż linuksa.W ciągu 5 lat w mojej firmie mój służbowy dell nie zawiesił się ani razu. A linuks... heh.. co tydzień robie kopię dysku w razie gdyby któreś update okazało się fatalne w skutkach . W dodatku niepoważne podejście developerów (np Gnome3, jaja sobie robią? ...)... Czy ubuntu jest stabilne? Nawet jego użytkownicy mówią, że nie (ja mam ponoć stabilniejsze opensuse). KDE4 do wersji 4.3 było nieużywalne, a nawet obecną wersja 4.6 wywaliła mi błedy po 10 minutach Masakra. W linuksie tak już jest, że bardzo często coś nie działa bez powodu.

A czy ktoś utracił dane na systemie NTFS? On po prostu jest. Wolny to wolny ale zawsze działa. Zresetuj kompa kiedy chcesz, jemu to nie zaszkodzi. Na linuksowych EXT3/4 oraz ReiserFS dane potraciło tysiące. Bum i partycji nie ma. Niefajnie. Dodajmy do tego że NTFS ma prawie 20 lat.

Ja jestem za linuksem, jest za darmo, jest szybki i daje fajne możliwości których windows nie daje, ale moim zdaniem Windows to świetny system. Jestem pełen podziwu, że system z którego korzysta 80-90% komputerów na ziemi, na którego powstaje 99% wirusów, używany przez wszystkich od idiotów po programistów, używany także na serwerach i w dodatku pisany od A do Z przez jedną firmę bez "inspirowania" się kimkolwiek , działa tak dobrze.
Fakt że wszyscy na niego narzekają wynika raczej z tego, że nie widzieli nic innego, a wyobrażają sobie nie wiadomo co.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 22.07.2011 o godz. 18:05
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post