Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.07.2011, 22:12   #2125
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Czy ktoś chce, czy nie - aby mieć dostęp do rzeczy które chcemy, musimy posiadać kartę, taką czy inną, tak po prostu dyktują nam silniejsi.
Mam kartę płatniczą, zamówiłem sobie też paypass ale tylko dlatego bo mi się to opłaca. Nie zamierzam utrzymywać karty kredytowej czy innego podobnego badziewa bo to dodatkowe koszty.

Cytat:
To firmy i banki decydują w jaki sposób mamy płacić, jeżeli wydaja się wam, ze jest inaczej, macie racje - wydaje się wam.
Dopóki te formy płatności będą MI pasowały to będę z nich korzystał, w innym przypadku nie.

Cytat:
Napisany przez M@X
Roznica wynika ze sposobu postrzegania przez konsumentow - MS to firma, Apple to marka. Windows ma uzytkownikow, Mac ma fanow. Zune to produkt, iPod to styl zycia. I tak dalej, i tak dalej, i tak dalej... ;-)
Nazywanie produktu stylem życia jest śmieszne i pokazuje tylko twój poziom.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
To jest piękne. Kurde.. jak wybieram odtwarzacz mp3 to wydaje mi się, że wybieram kryteria takie, jak jakość dźwięku, wielkość, łatwość obsług itp. a nie styl życia.. Cholera, coraz bardziej nie na bieżąco jestem...
Są ludzie, dla których liczy się napis, logo na produkcie. Nie ważne czy spełnia ich oczekiwania chociaż w najmniejszym stopniu. ;-)

Cytat:
Napisany przez Demek
jakos mnie nie dziwi, ze apple jest wiecej warte. sprzedaje duzo wiecej sprzetu niz ms, tyle, ze ms nie ma w ofersie tylu produktow a jak sam wiesz oni w wiekszosci zyja z softu
Apple sprzedaje drogo. Konkurencja ma to samo, często nawet więcej po niższej cenie...

Cytat:
Napisany przez sorbus
Jednak strategia Apple, co juz wielokrotnie pisałem, jest genialna.
Zrobić względnie tanio coś stylowego, okroić ze wszystkiego i sprzedać to drogo.
Nie dlatego, że jest lepsze, ale dlatego że jest ładne.
Konkurencja też jest stylowa i ładna. Trzeba tylko umieć odpowiednio poszukać

Apple wyhodowało sobie fanbojów i dzięki temu jest tym czym jest..

Cytat:
Post MAXa dobitnie świadczy o tym jak działają na psychikę konsumentów - ich produkty ludzie chcą mieć, są ich fanami, nieważne że płacą premium i pierwszy iPhone nie potrafił wysyłać MMSów. To takie zagrywki psychologiczne. Omamić ludzi i kasa leci.
Apple ma najlepszy marketing. Za to powinni dostać nobla czy coś. Potrafią z ludzi zrobić idiotów...

Cytat:
Napisany przez M@X
Nie ma mniejszego odtwarzacza niz iPod Nano, dzieki MultiTouch i oprogramowaniu stylizowanemu na iOS jest banalny w obsludze, a swietnej jakosci dzwieku to juz kto inny pisal na tym forum - ja jestem okaleczony, wystarcza mi MP3.
Wielokrotnie narzekałeś, że mp3 jest badziewne...

Cytat:
obslugujacego wszystkie dobrodziejstwa synchronizacji (czytaj - nie przedstawiajacego sie jak pendrive)
Właśnie przedstawianie się jako "pendrive" jest czymś lepszym niż to co robią urządzenia Applea. Synchronizować mogę z poziomu programu i nie ważne czy urządzenie przedstawia się jako pendrive czy nie.

Cytat:
Slowem - za jakosc sie placi...
Ale nie u Apple...Tutaj płacisz za....no właśnie za co?

Cytat:
Napisany przez M@X
@mgit - piszesz jakby to dotyczylo WSZYSTKICH iMakow, a w domysle pozostaje rzekoma bezawaryjnosc PC, podczas gdy oba te "fakty" to bzdury ;-)...
Bzdury? Wystarczy sobie poczytać fora. Osób skarżących się na iMaki jest sporo. Apple wypuściło bubel.
Zresztą nie dziwie się bo tego typu komputery to zły pomysł. Upchanie tego wszystkiego do małej obudowy (mam na myśli wielkość imaka) musi rodzić problemy.

Cytat:
Napisany przez sorbus
Stabilność też jest większa niż linuksa.W ciągu 5 lat w mojej firmie mój służbowy dell nie zawiesił się ani razu.
Windows jest jak android, odpalisz praktycznie na wszystkim ;-)

Ostatnio zmieniany przez andy : 23.07.2011 o godz. 22:15
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post