Dyskusja: Rowerem Po Górach
Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.07.2011, 17:05   #6
maskotka
Banned

Data rejestracji: 15.06.2011
maskotka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
CIAPKU,
tak ogólnie to ja jestem user pali - wykłócaliśmy się w roku 2003, pewnie nie pamiętasz . Źli ludzie: Bartez i Reetou ukradli mi konto

No domyśliłem się, że nie masz wprawy w jeździe typowo górskiej - stąd Beskid Niski, tam jest najniżej, jak sama nazwa wskazuje. A jednocześnie jeszcze dziko, w miarę pusto.

Chcesz to jedź do tej chatki studenckiej: http://www.nieznajowa.obozy.pl/
Samochód - żaden problem, postawisz parę metrów od chatki. Nocleg gratis, ale warto mieć namiot w sezonie, jeśliś nie nawykł do tłumów.
Jestem w tej chatce, jak widzę na stronie "Członkiem Honorowym"

2 km dalej jest skromny hotelik Radocyna, na kompletnym odludziu. Jeśli w ciemno, to również warto mieć namiot. Parking zamykany, no problem.

Trasy? Przepiękne. Z chatki masz np. drogę na południe, na sam wododział. I z powrotem zjazd lub w lewo czy prawo ścieżkami granicznymi.

Albo w kierunku Wołowca, nieco trudniej - jedna z najpiękniejszych ścieżek w tych górach.

Z chatki masz do asfaltu circa 2 km. Wyjeżdżając w kierunku Grabia możesz przez Krempną zrobić kółko 30 km po asfalcie, pustym jak bęben, tam nikt nie jeździ.

To takie luźne pomysły, zdecydujesz się, to coś się pomyśli. Naprawdę polecam, dzieciństwo tam spędziłem. Jakieś pytania - wal.

Aha, to jest na wysokości Jasła.
Chatka, nie licząc hoteliku, jest na kompletnym odludziu (jakieś 8km do pierwszej wioski). Jest nawet na wyspie, którą utworzyły potoki.
Jeśli zechcesz jechać, to napiszę dokładnie jak dojechać (albo i mapkę zrobię)

Ostatnio zmieniany przez maskotka : 25.07.2011 o godz. 17:12
maskotka jest offline   Odpowiedz cytując ten post