Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.07.2011, 21:29   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Kurcze.. nawet o nim nie słyszałem.

Teraz spojrzałem i.. marnie to widzę. Nawet nie że się czegoś dobrego spodziewałem, bo mam w pamięci jakiś test innego superzooma tego producenta i był generalnie mówiąc fatalny, ale jak widzę to firma kontynuuje robienie aparatów paskudnych z wyglądu, a tu na dodatek dorzucają skrajnie wręcz nieergonomiczną obsługę. Przyjrzyj się, ile to ma przycisków, a właściwie ile.. "nie ma". Przecież ustawienie najprostszych funkcji będzie tutaj przedzieraniem się przez setki menu. Nie dla mnie..

Ja natomiast pobawiłem się kilka dni temu tym superzoomem Sony w salonie producenta i mam raczej negatywne odczucia. Wpadłem z 'doskoku' więc nie miałem przy sobie karty, żeby porobić zdjęcia i sprawdzić ich jakość, ale chociaż pocykałem tym co było. To, co najbardziej rzuciło mi się w oczy - a dla mnie jest właściwie dyskwalifikujące w przypadku każdego sprzętu elektronicznego - to bardzo wolne chodzenie. Po praktycznie każdym zdjęciu trzeba było odczekać dłuższą chwilę (po serii bardzo długą), przejście do jakiegokolwiek menu trwało bardzo długo, przełączanie funkcji bardzo długo, nawet przy przeglądaniu zdjęc przy każdej zmianie było wyraźne opóźnienie.. Generalnie ja po kilku minutach miałem dosyć, bo nie znoszę, jak muszę czekać na reakcję urządzenia. A jak jeszcze ma to miejsce co chwilę, to zaraz zaczyna mnie irytować. Tu dokładnie tak było.

To jeden egzemplarz i zdęcia na pamięci wewnętrznej (chyba, bo zaraz się zapchała), co jakieś znaczenie może mieć, więc nie przesądzam. Ale trochę mnie to do tego aparat zniechęciło. Poza tym niewygodny ekranik to dla mnie drugi duży minus i generalnie chyba wolę swojego SX1. I wygląda na to, że kolejnym apartem nie będzie już kolejny superzoom, ale lustrzanka. Canon 600 cały czas jest celem, ewentualnie wybór będzie między nim, a Sony 55. Ten drugi od początku mi się podoba i ma tylko jedną wadę w postaci gorszego od Canona ekraniku. Jednak odchylenie na boki jest dla mnie najwygodniejsze i jest to już dla mnie istotny element konstrukcji aparatu.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post