Moje spełnia - oczekuję od niego kopii partycji (jednej lub wielu) i możliwości ich przywrócenia z innej partycji, innego dysku, pendraka czy płyty.
Mnie natomiast tym razem potrzebna była kopia posektorowa, w której mogę ustalić - jeśli nie algorytm kompresji to chociaż jej umowny stopień, a której to narzędzie zrobić nie potrafi. Potrzebuję zrobić obraz 1:1 dysku od PS3, który jest na USF2 (CFS), do tego cały szyfrowany nie wiadomo czym (klucz jest unikalny dla każdej konsoli z osobna, nie wiadomo też gdzie jest). Stąd właśnie posektorowa i dlatego też użyłem tak zachwalanego Acronisa, który jest na dodatek kolorowy, sympatyczny itd. user friendly... Potrzebne mi w gruncie rzeczy do tutorialu, jako forma zabezpieczenia się przed bugami Data Transfer Utility w PS3. Mój błąd, że sformatowałem ten dysk po zrobieniu kopii (aby przywrócić i ryzykując sprawdzić czy Acronis zrobił to poprawnie). Nie chce mi się wgrywać znowu tylu gier i przechodzić przez trzy reflashe fw żeby wrócić do stanu z przed formatowania na PC. Także na gwałt potrzebuję rozwiązania tego problemu.