Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.07.2011, 17:07   #653
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
To tak tylko dla zasady (bo miało być darmowe), czy z jakiegoś innego powodu?
Pisałem wcześniej (od 41 strony niniejszego wątku) - generalnie chyba zostanę w mBanku martwą duszą. Może wrócę, jak im wróci rozum.
1. Nie używałem karty mBanku do płacenia. Od tego mam kartę kredytową gdzie indziej. Jej używam do płacenia wszędzie - opłat do spółdzielni, za prąd, gaz, Allegro, sklepy internetowe, stacje benzynowe, supermarkety - wszędzie. Wystarcza mi jedna karta kredytowa - upraszcza panowanie nad finansami (lokaty zakładam tak, żeby w razie potrzeby akurat się kończyły w terminie płatności karty - gotówki na koncie mam tylko żelazną rezerwę). Karta mBanku służyła mi głównie do wpłacania gotówki i czasami do wypłacania kilku złotych z bankomatu. Domaganie się opłaty za to, żeby bank przyjął łaskawie moje pieniądze uważam za $&@syństwo.
2. Dostałem wiadomość o zmianie regulaminu - ładnych kilka dni po zmianie regulaminu.
3. Po awanturze o hasła jednorazowe ostatecznie zakomunikowali, że wyraziłem zgodę na automatyczne generowania, wysyłanie i potrącanie opłaty za hasła papierowe w chwili, gdy wprowadzili taką pozycję do cennika. Przez to zastanawiam się, czy całkiem nie zrezygnować - bo 2+3 może skończyć się tak, że będąc martwą duszą otrzymam pisemko od firmy windykacyjnej, że np. pół roku temu mBank zaczął automatycznie generować i wysyłać mi płatne papierowe wyciągi bankowe na podstawie wprowadzenia pozycji w cenniku.
4. Generalnie słabe warunki - oprocentowanie śmieszne. Na początku byli innowacyjni i bezkonkurencyjni. Potem im to przeszło i teraz są na końcu stawki wśród banków internetowych.

Jak dotąd prowadzi GetIn z kontem Skarbonka - ale jeszcze nie założyłem.

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 31.07.2011 o godz. 17:15
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post