Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.08.2011, 11:59   #2181
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
Bartez by się odniósł to tego bardzo pozytywnie Jeżeli tylko masz wiedzę i ochotę do napisania takiego arta, to ja jestem jak najbardziej za. W razie czego zapraszam na PW.
@Bartez - z cala odpowiedzialnością twierdze, ze nie jest to dobry pomysł (i to nie z powodu zazdrości, czy innych rywalizacyjnych gierek)
Forum i tak, kroczy po cienkiej linie, publikując materiały do kopiowania zabezpieczonych płyt, nagrywania "kopii zapasowych" itepe.
Konflikt z polskim przedstawicielem Apple, a taki jest w Polsce, jest co najmniej zbędny.
A to forum jest naprawdę dość szeroko znane, nie tylko w kraju.
Cytat:
Oczywiście licencja OSX nie zezwala na instalację systemu na komputerach innych niż wyprodukowane przez Apple, jednak wysokie ceny oryginalnych komputerów ***8222;z japkiem***8221; skłaniają amatorów oprogramowania tej firmy do poszukiwania tańszych rozwiązań. Trzeba też przyznać, że w sytuacji kiedy Apple odmawia wyprodukowania netbooka (w zamian próbując wcisnąć nam iPada), stworzenie takiego działającego Frankensteina własnym sumptem ma pewien piracko-hackerski urok.

Dyktatura Apple zawsze gotowa jest poszczuć prawnikami każdego kto za bardzo się zbuntuje, również w niedługiej historii zjawiska zwanego ***8220;hackintosh***8221; nie brakuje takich przykładów. W grudniu 2008 r. magazyn Wired w jednym z artykułów opisał krok po kroku sposób na zbudowanie własnego hackbooka z MSI Wind ***8211; Apple wymusiło jednak usunięcie tutoriala wideo pod groźbą pozwu.
link do całego artykulu
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post