Cytat:
Powszechny abonament dla lepszej TVP
Więcej pieniędzy z abonamentu RTV wpłynie na poprawę oferty programowej Telewizji Polskiej. Tak przynajmniej twierdzą przedstawiciele KRRiT, którzy zastanawiają się nad poprawą ściągalności abonamentu. Nie wykluczają m.in. pobierania opłat za telewizję przy płaceniu rachunków za prąd.
Z roku na rok Polacy rezygnują z płacenia abonamentu radiowo-telewizyjnego. Poczta Polska, Telewizja Polska oraz Polskie Radio prowadzą akcje informacyjne, które jednak nie poprawiają tej sytuacji. Polacy z kolei narzekają przede wszystkim na coraz groszą jakość programową TVP, która momentami niczym nie różni się od stacji komercyjnych (TVN czy Polsat), a te przecież dostepne są "za darmo".
Warunkiem lepszej oferty programowej TVP jest jednak poprawa ściągalności abonamentu. - Musimy polepszyć współpracę z Pocztą Polską w kwestii ściągalności (...) ale też starać się uprościć ustawową wędrówkę tych pieniędzy, np. żeby abonament trafiał prosto na konto KRRiT i był ściągany przy płaceniu za energię elektryczną - twierdzi w wywiadzie dla miesięcznika Film Sławomir Rogowski, członek Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji.
|
Więcej:
http://media2.pl/media/81894-powszec...pszej-tvp.html
Chciałoby się napisać: "chyba ich porąbało",
ale nie pasuje tutaj, bo to jest już PEWNIAK.
Wielu ludzi płaci abonament platformie cyfrowej, która udostępnia kanały,
ale w tym chorym kraju trzeba płacić podwójnie.
"Warunkiem lepszej oferty programowej TVP..." - i my mamy płacić za to, że będzie więcej polityki, nie, dzięki...
Ostatecznie więcej tanich gniotów kupią.
TVP to czyje jest teraz ?
Cytat:
Abonament radiowo-telewizyjny jest archaicznym sposobem finansowania mediów publicznych, haraczem ściąganym z ludzi; dlatego rząd będzie zabiegał o poparcie prezydenta i opozycji dla jego zniesienia - zapowiedział premier Donald Tusk na wtorkowej konferencji prasowej.
|
Więcej tu:
http://www.wprost.pl/ar/128832/Tusk-...rtv-to-haracz/
Jeśli o mnie chodzi, to marne te straszaki "płać abonament to nie będziemy przerywać reklamami",
a niech sobie przerywają reklamami, ja i tak to mam gdzieś...