Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.08.2011, 22:27   #13185
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Podobnie jak nadawcy prywatni, a tym jakoś za egzystencję płacić nie trzeba..

Będę brutalny, ale pierd...ę takie płacenie abonamentu, że np. po wiadomościach, chcąc obejrzeć pogodę, czeka mnie przynajmniej 10 minut reklam, przerywanych tylko 2-minutami sportu. Pamiętam, jak raz przy wiadomościach kończących się kilka minut przed 8, pogoda zaczęła się jakieś.. 20 po.. I za to mamy płacić?

A dzisiaj akurat chcąc obejrzeć Teleexpress włączyłem telewizor kilka minut przed 17, po to, żeby następnie po zakończeniu relacji z Tour De Pologne, widzieć kilkanaście minut reklam przerwanych na chwilę po to, żeby dać jakieś ogłoszenia sponsorowane i powiedzieć dwa zdania na zakończenie transmisji. I znowu - za to mam płacić?

Ja wiem - przepisy mówią, że nie płacę za oglądanie, tylko za posiadanie i tak dalej. I.. właśnie z tego też powodu - mam to gdzieś! Jest coś takiego jak obywatelskie nieposłuszeństwo i akurat w tym przypadku może mogłoby mieć zastosowanie.
Poza tym, co to ma znaczyć, że płacisz za posiadanie czegoś? To, co masz, to twoja prywatna sprawa i nikomu nic do tego (oczywiście jeśli nie zabraniają tego przepisy). Jeżeli nie powoduje to negatywnych następstw dla innych osób, lub konkretnych kosztów dla społeczeństwa, to tylko twoja sprawa, co sobie kupujesz i nie ma powodu, żeby za to cokolwiek dodatkowo płacić (poza ceną w sklepie).

Nie rozumiem tej filozofii płacenia za fakt posiadania. Za posiadanie płacisz przy kupnie i na tym koniec.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post