Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.08.2011, 16:54   #368
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Pytanie o zasady na Allegro.

Kupiłem telefon na aukcji z tytułem: xxxxxxxxx (róźne informacje o modelu) WYS GRATIS!

Zakładając, że wysyłka jest darmowa (co zdarzało mi się już w przeszłości i nie jest w sumie niczym nadzwyczajnym), zdecydowałem się. Pewne wątpliwości wzbudziło to, że w opcjach wysyłki nie było napisane darmowa, tylko kilka innych do wyboru, ale dało się wybrać inne i tam wpisać kwotę. Tak więc zrobiłem i wpisałem 0.

Otrzymałem dzisiaij maila od sprzedającego, z prośbą o dopłacenie kosztów przesyłki za kupiony przedmiot. Odpisałem, że kupiłem na aukcji z darmową przesyłką. Otrzymałem taką odpowiedź:

Cytat:
Witam,

Jest to głednie zamieszczona informacja lecz w treci aukcji jest podany proawidłowy cennik wysyłki
Prosimy o zaposnanie się z trecia aukcji i jej cennikiem wysyłek.

Pozdrawiam
(pisownia oczywiście oryginalna..)

Teraz pytanie. Właściwie dwa:

- po pierwsze co jest ważniejsze - czy tytuł aukcji, czy jej opis (a właściwie opcje wysyłki, bo opis nie był jednoznaczny)?

- no i drugie, nad którym zastanawiam się sam - czy kilkanaście złotych jest dla mnie warte potencjalnego negatywa z zemsty. Nad tym jeszcze muszę się zastanowić..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post