Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.08.2011, 18:27   #2241
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Także prywatnie rób sobie co chcesz, ale nie dawaj złego przyzwolenia na to innym,
bo ktoś na Ciebie się kiedyś powoła i będziesz mieć kłopot.

Ja będę miał kłopot?

A ja się wypowiadam jako przedstawiciel prawa bądź jego wykładnia? Mówię prywatnie, jak każdy tutaj, a jeśli ktoś się na to powołuję to jego sprawa

A serio (choć to wyżej też jest). Jeśli faktycznie jest coś takiego zabronione w licencji to.. po pierwsze dziwnie, a po drugie nie wiem, czy jest to zapis zgodny z prawem. W końcu kupujesz notebooka z systemem operacyjnym, a nie systemem operacyjnym + stertą zbędnych i niechcianych programów. Dawniej można było po prostu z ukrytej partycji wypalić nośnik z czystą instalacją systemu. Teraz nie można, ale jest możliwość ściągnięcia systemu ze strony Microsoftu i zainstalowania go na dane kupione z notebookiem, oraz potwierdzenia tego u producenta (i aktywowania). Jeśli to nie świadczy o legalności, to chyba przestaję nawoływać do niepiracenia...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post