Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.08.2011, 13:52   #14
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Zasilanie raczej w normie. Tolerancja -12V to ZTCP chyba aż 10%.
Co do napięcia sprawdzałem w standardach ATX i faktycznie na -12V jest 10% wiec ok

Cytat:
Czy zawsze wyłącza się monitor? Nie zawiesza się tak "normalnie"?
Tak po prostu, pojawia się na ekranie napis tryb oszczędny i tyle, słychać tylko zwalniającą DVD, a wiatraczki na procku i w zasilaczu dalej się kręcą

Cytat:
Spróbuj odłączyć od komputera absolutnie wszystko co się da, napędy, dyski, mysz, zostaw 1 kość pamieci (+przełóż w inny slot) itd
W BIOS powyłączaj też wszystko co możesz - porty COM, LPT, USB, karte muzyczną ,sieciową.
Zostaw tylko absolutne minimum, żeby było jak zbootowac kompa.

czyli klawiatura, monitor i coś co startuje.

I spróbuj odpalić ubuntu/opensuse z płytki lub pendrive (HDD niepotrzebny).
Pobaw się też ustawieniami zintegrowanej karty graficznej (jeżeli masz GF to możesz spróbować wyłaczyć intergę w BIOS).
Oczywiście wszystkie nieużywane urządzenia i karty odłącz fizycznie od zasilacza/płyty żeby go nie obciążać.

I zobacz czy ruszy. Ja czasem wywalałem nawet obudowę, jak byłem zdesperowany. I nawet pomagało .
Jeżeli ruszy to dodawaj po 1 elemencie. A jak nie ruszy to zonk .
Podłączone mam tylko klawiature, hdd, dvdrom, ram, zasilacz ale jeszcze zrobię tak jak mówisz wyłączę jeszcze w biosie wszystkie możliwe karty...
Cytat:
edit:
A procek się nie przegrzewa? Dobrze założyłeś chłodzenie? P4 ma Thermal Throttling - jeśli się przegrzewa robi cyrki aby się nie usmażyć.
No właśnie też to podejrzewałem, ale wg biosu temp. procka wynosi coś kolo 30*C, co do założenia chłodzenia to chyba normalnie pasta na procka na to radiator z wiatraczkiem

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post