Cytat:
Napisany przez M@X
Tak, tak... Tyle ze tych nieudanych randek z Windows bylo juz za duzo... ;-)
|
Wystarczy się przejechać po forum Apple i wcale tak różowo nie jest. Apple nie produkuje softu i sprzętu idealnego, ba nawet bliskiemu ideału.
Porównując to na ilu konfiguracjach działa Windows czy Linuks można śmiało powiedzieć, że Apple przegrywa.
Cytat:
Napisany przez yahol
Nareszcie pozbyli się tego szczelinowego dziadostwa!!!
No to duża odwaga i postęp ze strony Apple 
|
Pozbycie się napędu optycznego jest głupotą.
Po pierwsze mając bibliotekę na nośnikach optycznych jesteś w d**ie.
Po drugie na dzień dzisiejszy nie ma trwalszego i tańszego(cena/ilość GB) nośnika do zapisu danych. Obecnie za 1.5zł(Verb od MCC004) mogę wrzucić 4.2GB danych!
Jest jeszcze BluRay i niedługo technologia hologramowa.
Apple rezygnuje z napędów optycznych nie dlatego bo to zła technologia, lecz dlatego bo ma w tym interes. Ludzie ich nie obchodzą. Oni i tak kupią, ba jeszcze będą chwalić
Cytat:
Tak szczerze, miedzy nami, napędy optyczne, włącznie z blue rayami i innymi wynalazkami, to już przeżytek, na miarę dyskietki.
|
Możesz to jakoś argumentami podeprzeć czy będziesz jak zwykle walił z marketingowego języka?
Dla mnie napędy optyczne jeszcze będą w odwrocie - poczekajmy na obniżenie cen BluRay. 25GB za 2zł to by było coś
Cytat:
Ja, tak dłużej się zastanawiając, użyłem DVD, może 2-3 razy w ciągu ostatnich kilku miesięcy.
|
Ale ty nie jesteś jedyny na świecie. Ludzie wybierają DVD do archiwizacji nad pamięciami flash, czy magnetycznymi bo to na dzień dzisiejszy tańsze rozwiązanie, można by się pokusić nawet o stwierdzenie że pewniejsze

Sam mam płytki DVD (Verbatim od Tayo Yuden), które mimo ~5lat chodzą jak zaraz po nagraniu. Obecnie produkowane dyski nie mają takiej żywotności. (nie mówimy o serwerowych gdzie cena jest zbyt duża aby stosować w domu..)
Cytat:
Miniak pracuje od kilku miesięcy, bez problemów, ale jego napęd szczelinowy Matshita, jest taki, jakby go nie było.
|
A czyja to wina, że Apple montuje badziewne podzespoły?
A to ciekawe bo jeszcze tak niedawno na siłe chciałeś wszystkim wmówić, że sprzęt Apple się nie starzeje. A teraz co?
Co do dodatkowej opieki to ma to każda firma. Tylko po co płacić grubą kasę za taką ochronę skoro dokładając drugie tyle można kupić nowy komputer?
btw ostatnio gdzieś wyczytałem, że Apple chwali się ilością pobranego MacOSX.. Szkoda, że nikt nie bierze pod uwagę, iż Można go tylko pobrać ze sklepu
To tak jakby jakiś diler chwalił się, że sprzedał 100 000 egzemplarzy patelni w miesiąc mając ją na wyłączność
Ehh te Apple i ich marketingowe pieprz****