Cytat:
netkafejas napisa***322;(a)
glupi ten temat chyba nie masz co robic
|
potwierdzam
to nie dobrze a wrecz powinno byc karygodne nabijac sie gdy ludzie cierpia.
sam pochodze z rodziny rolniczej i wiem jak jest ciezko.
prosty przyklad - znojomi kupuja sprzet bo kase daja im rodzice/dziadkowie a ja musze do wiekszosci dochodzic sam (czytaj zarobic). wkurza mniie to bo takze chcialbym miec lepszy start, lepszych dentystow i lekarzy a nie na lasce co da gmina, chodzic do lepszej szkoly, nie miec problemow z dostepem do net'u itd.
nie podoba mi sie ten topic i to bardzo, bo imho tworca nie ma pojecia co zrobic z takim nadmiarem sily roboczej ktora jest na wsi z ich problemami a sie wyppowiada w sposob (bynajmnie dla mnie) obrazliwy. moze by te sile robocza wyslac do miast niech tam powiekszaja zastepy bezrobotnych.
wiem wszyscy maja w dupie rolnikow tylko pamietajcie o tym ze
jesc musicie, a jak polskiego chlopa dobijecie to bedziecie zrec te goowniane mieso z zachodu. ja probowalem i dla mnie jest ochydne, chleb zreszta tez bo wata.
zaplacicie za to kilka razy wiecej bo polska konkurencja upadnie i wtedy bedziecie maurudzic.
zobacznie na ceny zywnosci (wieprzowina) - rolnikom placą mniej niz rok temu a mieszczuchy w sklepach nie maja taniej, placa tyle samo albo i wiecej - dlaczego skoro masarnie maja surowiec taniej to produkut koncowy powienien byc tanszy.
inna kwestia ze rolnik tez ma prawo do protesu, tylko jakiego,
co oflaguje obore - przeciez tego nikt nie zauwazy, a moze nie da krowom jesc
inna bajka ze od zmiany ustroju nic sie nie dzieje w rolnictwie a tego nie zmieni sie w ciagu 10-15 lat ale 50.
pzdrwm Nikita_Bennet