Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.08.2011, 07:02   #15
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
powiedz to tym burakom z dojczów, bo chyba zrobili precedens...
Apple w końcu wdepnie w swoje odchody. Poczekajmy

Cytat:
Napisany przez Reetou
Inaczej to widzę: dawniej twierdziłem, że jestem za biedny, żeby kupować sprzęt kiepskiej jakości. Płaciłem za firmę, ale sprzęt służył mi potem bezawaryjnie latami. W tej chwili jesteśmy zalani chińską tandetą, a tzw. sprzęt firmowy dostosowując swe ceny do tej tandety stracił mocno na jakości. Dlatego konsument nie ma wyboru - kupuje gówno, tylko pod różnym brandingiem. A wszystko przez te klony właśnie.
Dokładnie. Sprzęt z półki high-end wcale nie jest taki super jakościowo. Firmy lecą za bardzo za ilością sprzedanych urządzeń...

Cytat:
Napisany przez M@X
Coz... Smiesza mnie teksty o fakcie, ze patenty powstrzymuja rozwoj. Apple zaplacilo sporo pieniedzy grupie ludzi, by iPada stworzyli. Teraz to sie ma zwrocic. Jezeli ktos chce kopiowac iPada i zarabiac na pomysle wypracowanym przez Apple, to niech placi haracz. Po to sa patenty i w pelni je popieram. Bo jak na pierwszej plycie nawijal Grammatik "Rozwoj kosztuje, to nie sklep wolnoclowy" ;-).
Durne patenty są tylko po to aby blokować konkurencję a nie po to aby chronić swoje prawa. Apple jak i inne firmy wynajdują patenty tam gdzie ich nie powinno być.
Takie coś wstrzymuje rynek, podnosi ceny urządzeń. Wiesz kto najbardziej na tym traci? My...

Cytat:
BTW : macalem dzis jakis tablet GoClever ktory podajac mi zareklamowano slowami "jak iPad". Patrzac na dwukrotnie wieksza wage, oporowy ekran, zalosny plastik z ktorego go wykonano, dwa miliony klawiszy na boku obudowy i nadal slabo dzialajacego Androida z radoscia spogladam na mojego iPada (z ktorego zreszta pisze tego posta) i z czystym sumieniem przyznaje : wiem, za co zaplacilem!
Nie porównuj sprzętu za 500zł z tym, za 2-3k...
Jeżeli chcesz coś porównać to weź sobie HTC Slate, Playbooka czy Taba.

Cytat:
Prostokąt nazywasz pomysłem wypracowanym przez apple ?
Więc moje błyszczące czarne ramki na zdjęcia łamią ich patent ojej, chyba sam się oskarżę...

Popatrz najpierw jak bezsensownie ten ich *patent* wygląda, a potem pisz.
Ty to widzisz, ja to widzę ale fanatycy Apple tego nie zobaczą