Dyskusja: Blokady rolnicze
Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.03.2003, 14:50   #9
mapsajm
odeszły MAJSTER

Data rejestracji: 24.02.2002
mapsajm niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
netkafejas napisa***322;(a)
glupi ten temat chyba nie masz co robic

skoro ty jesteś taki zabiegany, że temat wydaje ci się głupi, to po co odpowiadasz

ja się tam na prawie nie znam, ale wydaje mi się, że jest gdzieśtam taki zapis o swobodzie poruszania się na terenie całego państwa przez jego obywateli... może się mylę, ale w takim razie wszelkie blokady uniemożliwiające korzystanie z dróg publicznych są troszkę niedemokratyczne. ale spoko.

blokady są wynikiem indoktrynacji socjalistycznej, jaka miała miejsce na terenach Polskie po II WŚ. podobnie zresztą, jak i cały ruch solidarnościowy, ale to już inna bajka. po prostu teraz płacimy za te wspaniałe hasła:
"nam się to należy"
"wyzyskiwacze narodu pracującego wyzyskują naród pracujący"
"prywaciarze tylko myślą, jak tu okraść spokojnego człowieka" itp.

mnie też się nie dzieje najlepiej. mam swoje problemy, ale nie uważam, że metodą na polepszenie swojego bytu jest ingerencja w swobody drugiego obywatela. a w czym są niby lepsi rolnicy od szambonurków, cieci, producentów skarpetek, i tych durni lekarzy?

przecież teraz rolnicy płacą cenę swoich rządań okresu przełomu - uwolnienie cen. dzisiaj chcecie tego, jutro czegoś innego, by ostatecznie wrócić do pierwszego. może wystarczy przemyśleć pewne sprawy, by nie robić niepotrzebnego zamieszania?

aha, mówię to z całkowitą stanowczością:
do wszystkich miłych rolników blokujących okolice Łodzi,
oznajmiam, że skończył mi się ręczny, zdarła prawa podeszwa i nie wystarczyło pieniędzy na napój energetyzujący, więc mogę kiedyś nie wyhamować

. . . . . . . . . . . . . . . zielona felicia z czarną trójką na białym tle.

Ostatnio zmieniany przez mapsajm : 01.03.2003 o godz. 14:53
mapsajm jest offline   Odpowiedz cytując ten post