Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.08.2011, 18:15   #13329
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
nie lubie fotoradarow bo faktycznie ludzie daja po hamulcach i jest problem

ale...

jak widac polak zawsze wie lepiej, chce jezdzic szybciej! dlaczego? bo jest np 90 czyli jako wielki buntownik MUSI jechac wiecej, mozna zrozumiec tych, ktorzy sie faktycznie spiesza, a reszta? musi jechac szybciej i ch..j

podniesie mandatow podniesie duzo lepszy skutek niz fotoradary
Nie powinno być zwykłego podniesienia mandatów, bo pan Jan Kowalski pospieszy się gdzieś Polonezem i straci całą pensję, a pan Adam Nowak poleci swoim BMW X6 po 200 na godzinę po mieście i będzie go kosztować tyle, co lunch w sobotę. Wysokość mandatu powinna zależeć od wysokości zarobków, jak w Finlandii.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Chcąc zwiększać bezpieczeństwo na polskich drogach (a jest to absolutnie konieczne) trzeba iść w dwie strony - po pierwsze konsekwentnie budować nowe drogi i poprawiać stan obecnych, po drugie zwiększać wysokość i nieuchronność kar. Mandaty w Polsce faktycznie należą do jednych z najniższych w Europie (uwzględniając stosunek do zarobków), a ich ściągalność - tu co prawda nie mam konkretnych danych - leży.

I nie chodzi mi ściągalność tych już wystawionych, ale codzienne przestrzeganie przepisów. Jeżdżąc po mieście i nie tylko, stosunek przestrzegających ograniczeń prędkości, do nie robiących tego, oceniam jak jakieś 5% do 95%. Prędkość przekraczają praktycznie wszyscy, a i jest na to przyzwolenie, bo policja sama tak jeździ, a i wszelkie radary (ręczne i stacjonarne) ustawiane są na +10, a zwykle +20 od obowiązującego limitu.

Więc nic dziwnego (dodając do tego morze idiotycznie ustawionych znaków i organizacji ruchu), że nauczeni jesteśmy nieprzestrzegania przepisów. A to niestety prowadzi do tragedii..
Mnogość znaków zaciera ich widzialność, kierowca ma patrzeć na drogę, a znaki mają ostrzegać.
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
To prawda że Polacy jeżdżą jak popaprańcy, jednak z drugiej strony czasem kierowcy są zmuszani by wlec się za traktorem czy zaprzęgiem konnym.

Nie wiem jak w Polsce A, ale w okolicach Lublina to jadąc można dostać nerwicy. Tam po prostu co 100 metrów jest teren zabudowany i radar! Jeszcze się nie rozpędzisz do 70 a już trzeba hamować. Ani to bezpieczne ani tym bardziej ekonomiczne. I do tego znak na znaku, nieraz dwa sprzeczne ograniczenia prędkości stoją kilkanaście metrów od siebie. Szlag moze człowieka trafić.

Jechać 90 to marzenie, jak na kawałku super drogi pojechałem 84km/h to też od razu dostałem 300zł i 6 punktów.
Bo to tez teren zabudowany był niestety a ja tego nie zauważyłem...może był, może policjant wciskał ciemnotę nie wiem.
Niech pozwolą chociaż 70 jechać, a nie przez 80% czasu 50km/h albo mniej. Mam jechać trasą na trzecim biegu?

Nie jestem wariatem, nie jeżdzę szybciej niż 90 i max w ogóle jechałem 130 (aż raz), ale te drogi są fatalne.
Najbliższa ładna droga to obwodnica Garwolina jak się jedzie do Warszawy. Cudo ma jakieś 12km długości, a odległość do Wawy to ok 150km .
Obwodnica Garwolina, to miód malina.

Moim zdaniem nie powinno być dużo fotoradarów, policja powinna, tak jak na Słowacji, łapać z ukrycia (stara Skoda ) i mandaty procentowe do zarobków. Na świecie to działa, u nas też by mogło, ale u nas jest PRL Bis.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post