Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.08.2011, 22:01   #13338
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
A po co normalnym ludziom takie plany? Komu oni chcieli prezent zrobić? *****e.

Co do łapania z ukrycia to ok, ale jak przestanie to być źródłem dochodów policji.
Bo niestety u nas łapią w idiotycznych punktach, zamiast tam gdzie naprawdę potrzeba.
Ja właśnie tak dostałem mandat gnająć 84km/h w prawie że szczerym polu na odcinku prostym i pustym po horyzont.

Oj nałapali tego dnia nałapali, aż pobocze było rozjeżdżone.

I nawet wcale się z tym nie kryją, że to po prostu dobry zarobek dla gminy. Dlatego oczywiście dostałem maksymalną przewidzianą przez taryfikator karę pieniężną.

Wszystko fajnie, ale jak tego samego dnia widziałem paru wariatów w drogich furach wyprzedzających "na czołowe zderzenie", to policji jakoś nie było. Woleli siedzieć w polu w krzakach z suszarką.

Mój brat też będzie miał teraz sprawę w sądzie, bo policjant próbował mu wmówić że przejechał na czerwonym. Sęk w tym że brat jechał w ogóle z innego kierunku. Nawet drugi funkcjonariusz nie był przekonany co do winy, ale że niższy stopniem to siedział cicho.
Cham nie dał za wygraną, wkurzył się bo brat sie nie przyznał, spisał brata z żoną (bo miała uwagi - a więc przeszkadzała funkcjonariuszowi) i będzie sprawa w sądzie. I jeszcze pyskował prostak.

Dopóki policja będzie tak działać, to masakra. Chyba nie po to są żeby się ich bać?
W takiej sytuacji dobrze jest wyciągnąć komórkę, poinformować, że rozmowa będzie nagrywana (i zrobić to), poprosić o podanie nazwiska i stopnia służbowego i.. rozmawiać dalej.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post