Cytat:
bas napisa***322;(a)
Niewątpliwie masz racje, jednakże większość wygląda tak jak mówiłem.
|
coz tu sie nie zgodze - czasem byw a tak jak by mowiles, przewaznie jest spokoj - do ans gliny przyjechaly i spytaly czy przy skupie wyjedziem na drogi - my na to ze jesli skup nie ruszy dla wszystkich a nie dluznikow to tak - ustalilistmy ze protestowa bedziemy ale w droge glinom wchodzic nie bedziemy - poszlo gladko - przejazd przz miasto i po klopocie - nikt nie ucierpial.
jutro jade na uczelnie ciekawe czy rusza pociagi
Cytat:
Swego czasu widziałem wywiad z jakimś rolnikiem(który wyglądał na profesora na wyższej uczelini i takim też językiem mówił), gdyby nie fakt, że powiedział, że ma gospodarstwo rolne to bym nie uwierzył, facet mówił:
jest dobrze rozwijam się itd.
|
profesor powiadzasz?
pewnie chatke wynajmuje studentom, dodatkowo robota w rzadowych komisjach a ziemie ma na lewo na kogos kupiona/wydzierzawiona.
znam ten typ. tak konczyli ludzie z mojej uczeli, znczy jak ja konczyli, lapali sie polityki, uprawy roli ect. przewaznie pozalowania godne...]
Cytat:
|
Czyli jest to kwestia tego czy ktoś potrafi, jak widac da się, ale przytłaczająca większość woli blokować drogi zamiast pracować.
|
tak se wmawiaj
jak bys nie dostal zapalty za pol roku pracy z 2001 roku a mamy 2003 to co? nie stalbys - tak nie szystkie cukrownie poplacily jeszcze rolnikom, czesc z nich padla a rolnik nie majac pieniedzy jak ma dochodzic o swoje jak ma biezace zobowazania
dzisiaj owszem dobrze sie wiedzie tym ktorzy nachapali sie w czasach "lepszych" dla rolnictwa ale i tak niezle kombinuja (czyt kradna bo tak to sie nazywa).
zwykly uczciwy czlowiek na wsi jako rolnik tez jakos zyje, ale trzeba brac pod uwage to ze sie pracuje i dostaje place i trzeba patrzec czy warto pracowac za smieszne pieniadze - u nas wielu porezygnowalo i woli siedziec na zasilkach i chlac bo po co ma pracowac jak pieniadz taki sam.
pzdrwm Nikita_Bennet