Dyskusja: Blokady rolnicze
Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.03.2003, 15:06   #10
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
bas napisa***322;(a)
Niewątpliwie masz racje, jednakże większość wygląda tak jak mówiłem.
coz tu sie nie zgodze - czasem byw a tak jak by mowiles, przewaznie jest spokoj - do ans gliny przyjechaly i spytaly czy przy skupie wyjedziem na drogi - my na to ze jesli skup nie ruszy dla wszystkich a nie dluznikow to tak - ustalilistmy ze protestowa bedziemy ale w droge glinom wchodzic nie bedziemy - poszlo gladko - przejazd przz miasto i po klopocie - nikt nie ucierpial.

jutro jade na uczelnie ciekawe czy rusza pociagi
Cytat:
Swego czasu widziałem wywiad z jakimś rolnikiem(który wyglądał na profesora na wyższej uczelini i takim też językiem mówił), gdyby nie fakt, że powiedział, że ma gospodarstwo rolne to bym nie uwierzył, facet mówił:

jest dobrze rozwijam się itd.
profesor powiadzasz?
pewnie chatke wynajmuje studentom, dodatkowo robota w rzadowych komisjach a ziemie ma na lewo na kogos kupiona/wydzierzawiona.
znam ten typ. tak konczyli ludzie z mojej uczeli, znczy jak ja konczyli, lapali sie polityki, uprawy roli ect. przewaznie pozalowania godne...]

Cytat:
Czyli jest to kwestia tego czy ktoś potrafi, jak widac da się, ale przytłaczająca większość woli blokować drogi zamiast pracować.
tak se wmawiaj
jak bys nie dostal zapalty za pol roku pracy z 2001 roku a mamy 2003 to co? nie stalbys - tak nie szystkie cukrownie poplacily jeszcze rolnikom, czesc z nich padla a rolnik nie majac pieniedzy jak ma dochodzic o swoje jak ma biezace zobowazania

dzisiaj owszem dobrze sie wiedzie tym ktorzy nachapali sie w czasach "lepszych" dla rolnictwa ale i tak niezle kombinuja (czyt kradna bo tak to sie nazywa).
zwykly uczciwy czlowiek na wsi jako rolnik tez jakos zyje, ale trzeba brac pod uwage to ze sie pracuje i dostaje place i trzeba patrzec czy warto pracowac za smieszne pieniadze - u nas wielu porezygnowalo i woli siedziec na zasilkach i chlac bo po co ma pracowac jak pieniadz taki sam.

pzdrwm Nikita_Bennet
Nikita_Bennet jest offline   Odpowiedz cytując ten post