Dyskusja: Jaki materac?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.08.2011, 12:15   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jak wybierałem materac do siebie miałem właściwie dwa wymagania:

- nie sprężynowy

- możliwie jak najbardziej twardy.

Pierwsze zawęziło wybór, ale powiedzmy, że jeszcze jakiś był, natomiast drugie praktycznie ograniczły go do 2-3 modeli. Ostatecznie znalazłem jeszcze inny - o nazwie Tytan , który faktycznie był jak deska, ale właśnie o coś takiego mi chodziło

Pierwsza noc co prawda była nieprzespana (faktycznie twarde cholerstwo ), ale potem się przyzwyczaiłem i była to poezja

Ze względu na wymiar łózka musieli mi robić na wymiar, ale nie podwyższało to zbytnio ceny (chyba o 10%, materac kosztował około 400zł). Transport oczywiście też trzeba było doliczyć (nie można giąć).

Jeśli chodzi o firmę to musiałbym sprawdzić (domyślam się, że nie chcesz aż tak twardego, ale były tam również inne modele - w tym chyba ZEUS - również dość twardy (choć bez porównania), a przy tym wygodny, w tym także sprężynowe). Ale generalnie i tak nie obędzie się bez wizyty w sklepie i przetestowania

Na początek odpowiedziałbym sobie na pytania:

- jaki zakres cenowy

- sprężyna czy nie

- jaka twardość

Potem możesz już ograniczyć wybór do kilku modeli.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post