Cytat:
bas napisa***322;(a)
Wyobraź sobie firme, która dostarcza internet ludziom, kiedyś dostrczała po 90 zł/miesiąc a teraz w skutek konkurencji dostarcza po 50zł/miesiąc i co? i nie marudzi, że musi płacić dostawcom sygnału tyle samo a właściwie więcej, musi spłacać kredyty wzięte na sprzęt i rozbudowę. Nie marudzi, nie protestuje, jest ciężko ale ma się na lepsze i ponieważ jest dobrze zarządzana i ma dobrą strategię marketingową jest wstania zarabiać i dobrze prosperować przy dużo niższych przychodach, więc może by nareszcie dotarło do rolników, że jest wolny rynek, konkurencja i nie można ciągle liczyć na państwo, bo dlaczego państwo ma dawać pieniądze(dotować)z moich podatków kogoś kto nie potrafi sobie poradzić? A kto takiej firmie pomógł? Nikt wszystko to jest ciężka praca a nie obijanie się i czekanie aż lepper przepchnie kolejne umożenie kredytów(tzn pokrycie ich z moich podatków).
|
My już mamy kredyt spłacony

Uczestniczyłem w proteście ale nie blokadzie.
Protest legalny (połową drogi, za zgodą i w asyście policji i władz)
Wręczenie petycji i do domu , do pracy.
Nie jestem zwolennikiem blokad!!! Mimo iż jestem z rolniczej rodziny.
Co do konkurencji i wolnego rynku, masz rację że towar jest tyle wart ile kupujący jest skłonny zapłacić, a nie tyle ile producentowi sie wydaje że jest wart, ale sa pewne granice po przekroczeniu których produkacj jest nieeopłacalna,a Wam wydaje się że wieprzowinę można za darmo wyprodukować, tylko polski rolnik tego nie potrafi!!!
Pozdrawiam
Rolnik.