"Użytkownik Ethar lubi post użytkownika Berion." Ja się zgadzam z podejściem Beriona, znaczy obydwoje macie racje

Nie oszukując się jakieś 90% którzy będą jechać n CFW będą jechać na piratach

Inna sprawa z tym że producenci utrudniają normalnemu użytkownikowi granie. Ja mając oryginalne gry na PC, ściągam Cracki - No CD, aby nie zużywać nośnika, a także i samego sprzętu. Żaden producent nie pójdzie na taką ugodę, no chociaż Blizzard w którymś patchu do D2 tak uczynił

Chwała mu za to. Tylko jeśli od samego początku wiedziałem że na oryginalnej konsoli od Sony nie odpalę Homebrewu, to w porzadku. Ale kastracja z Other OS to już coś innego. Weźmy przeciętnego Kowalskiego który kupił sobie czarnulkę jakieś 2-3 lata, miał do wyboru komputer albo PS3. Ale stwierdził że w sumie będzie miał linuxa, to do przeglądania neta i odbierania poczty mu starczy. I co 2 lata potem usuwają Other OS'a, on idzie do sklepu że chciałby oddać konsolę bo "Kiedy ją nabywałem byłem przekonany że pogram w każdą grę która wyjdzie na konsolę, a także będę korzystał z linuxa." Nie nie zwrócą mi ani pieniędzy, a w sumie mają to w dupie

Znaczy czysto teoretyczna sytuacja, ale ja miałem taki zamiar parę lat temu

Mam nadzieję że w miarę klarowny sposób wytłumaczyłem co miałem na myśli