Cytat:
mapsajm napisa***322;(a)
skoro się udało, to spoko. widać, jednak można jakoś prowadzić interes - nawet rolniczy.
a jeżeli chodzi o te zacytowane określenia rolników. cóż... jeżeli ja kiedykolwiek coś podobnego napisałem, to proszę o cytat, bo nie uwierzę.:cool:
wśród wszystkich zawodów są nieroby i nieudacznicy, nie wspominając już zupełnie o chamach. i zdecydowanie nei jest to domena rolników, czy innych przedstawicieli ludu.
|
Nie wiedziałem, żebyś Ty tak napisał, ale chyba nie zaprzeczysz, że takie wypowiedzi to norma.
Co do określania przez "inne" grupy społeczne producentów rolnych to chyba mi nie wmówisz, że mając na myśli rolników mówisz producenci rolni albo farmerzy.
W Polsce rolnik to bamber albo burak, rodzi się to z pogardy i "braku sympatii" mieszkańców miast, niezależnie od tego czy rolnicy blokuja drogi czy nie.
Mieszkańcy wsi są z założenia gorsi.(zdaję sobie sprawę, że wielu forumowiczów może wcale tak nie myśli i nie chcę nikogo urazić, ale jak powiedział pewien dziennikarz "społeczeństwo mamy gł....")