Segate Momentus XT
Witam wszystkich, wczoraj otrzymałem kurierem mój nowy nabytek jakim jest ,,Segate Momentus XT, 2.5***8221;, 500GB, SATA/300, 7200RPM, 4GB SSD / 32MB cache***8221; od razu zabrałem się do instalacji nowego dysku w moim laptopie MSI FX600, po instalacji dysku zainstalowałem system i wszystkie niezbędne mi programy, włączyłem sobie film i oglądając go zauważalnym ze po parunastu minutach film się przyciął ,,czego nie było na poprzednim dysku WDC WD5000BEVT-22A0RT0, 500GB 5400obr/min***8221; tak samo się dzieje jak słucham muzykę. Następnie zaobserwowałem ze gdy nic nie robię dysk intensywnie pracuje i wydaje dźwięk podobny do rechotania zaby, czego nie było w tamtym dysku tzn co prawda wydawał też z siebie dźwięki, stuki tak zwane parkowanie głowicy ale był na to sposób program ,, quietHDD***8221; i wszystko działało jak należy. Zainstalowałem program ,,HD Tune Pro***8221; i jak się okazało jest jakiś problem z tym dyskiem ale sam nie potrafie ocenić dla czego tak jest i co jest spowodowane takowym problemem , wiec teraz prośba do Was o opinie czy dysk jest uszkodzony i co mam z tym zrobić. Poniżej zdjęcie z ,,HD Tune Pro***8221; .
|