Dyskusja: Problem z dyskiem?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.08.2011, 20:49   #15
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez kylo86 Podgląd Wiadomości
Właśnie przeglądałem książkę płyty i nic nie mogłem znaleźć. Natomiast chyba mój stary Seagate ST3500320AS już to NCQ miał, więc ewentualnie płyta tego nie wykorzystała. Działam na Win7. W takim razie prościej, zwracać uwagę na to NCQ?

Dodatkowo chciałem zapytać o dobry program żeby potem utworzyć kilka partycji? Mam partition manager ale słyszałem że pod win7 mu odwala. Chciałbym żeby nie było problemu z tworzeniem partycji wielkości 300gb.
bo ja wiem czy zwracać , jeśli dysk obsługujący NCQ będzie nieznacznie
droższy to moze warto - w końcu kiedyś zmienisz płytę na taka która to
obsługuje a może nie - na pytanie musisz sobie sam odpowiedzieć

Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Dziwne to zaufanie masz Ja po prostu zmieniłem na dwunastkę (tzn zmienili mi po mojej myśli)
Szajsungi są jeszcze gorsze.

PS
ST3500320AS z tego co pamiętam też go miałem i też był 2-3x na gwarancji,
po kolejnym razie dostałem jednotalerzowca dwunastkę i od tamtej pory spokój.
bzdura miałem 3 seageaty dwa jeszcze IDE jeden sata , dwa wdki sata i jednego samsunga HD103SJ

Seagatom bady wyskakiwały jak 14 latkowi pryszcze [korzystałem w około 2003r],
później przyszedł czas na WD ,pierwszy sie sypną po 3 miesiącach razem z ważnymi dla mnie danymi..
drugi o dziwo działa do dziś ale już nie w moim kompie

od jakiegoś czasu mam szajsunga, trochę głośny, ale wydajnościowo zadowalający no i problemów brak

zresztą samsung u mnie nabija punkty, jakis czas temu z zadowoleniem przesiadłem się z nokii na szajsunga i jest git
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post