Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.08.2011, 12:04   #145
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez gallus Podgląd Wiadomości
@Jarson, zamiennikiem tzn. jakiej firmy?
Nie widziałem tej części aż tak dokładnie, żeby Ci odpowiedzieć. Auto przejechało kilkadziesiąt kilometrów na rozpadniętym łożysku - awaria nastąpiła w trasie i początkowo nie doskwierała za mocno - więc zewnętrzna część była tak rozgrzana i zdeformowana, że trzeba ją było zdejmować w zakładzie z narzędziami pneumatycznymi (podobno nawet przy ich użyciu był problem) - mnie tam nie było, więc nie widziałem tego elementu, a tam jest zwykle nazwa producenta. Tylko dlatego napisałem, że część wyglądała na zamiennik, a nie że była nim na pewno - gdybym miał pewność, to jeszcze z nazwy i adresu wymieniłbym zakład.

Jak będę u znajomego to zapytam, czy ma jeszcze tę zewnętrzną część łożyska, to się upewnię. Ale nie sądzę, żebym się mylił - o ile mi wiadomo samochód jest używany przez rozsądnych kierowców i oryginalne łożysko po dwóch latach by się nie rozpadło - szczególnie, że w pozostałych kołach nie ma śladu takiego problemu. Po drugie, te elementy, które widziałem (te, które się rozpadły po zdjęciu koła) nawet po uwzględnieniu uszkodzeń wynikłych z jazdy po awarii i tak nie wyglądały na oryginalne - jakość wykończenia.

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post