Cytat:
Napisany przez michael555voyag
Moglibyście sprawdzić czy działa u was przez Usb na Ps2 Silent Hill Shattered Memories, bo umnie ani wersja Ntsc SLUS_218.99 (Uruchamia się, intro idzie o dziwo płynnie ale jak ma się zaczynać test osobowości to się zawiesza) ani Pal SLES_555.69. Eksperymentowałem z mode, sprawdzałem pod formatem i UL i ISO, po każdym nagraniu na Pendrka przejeżdżałem go Power Defragmentatorem i NIC! ten sam efekt. Dziwi mnie to bo na różnych stronach dotyczących Open Loadera 0.8 i Kompatybilności gier SHSM jest wymieniany jako działający 
|
SHSM jest wymieniany jako działający ponieważ poprawnie go instalowali, jak ci się ścina to może to oznaczać tylko jedno, że źle instalujesz grę.
Skoro gra jest na liście kompatybilności i opis stwierdza poprawność działania gry w OPL to znaczy że tak jest, u mnie jest wszystko ok i całą w jeden dzień 3 razy zrobiłem z karty microSD.
A jednak u ciebie nie działa to znaczy że źle ją zainstalowałeś.
Jeśli instalowałeś ją w USBExtreme to znaczy że w Media Type nie ustawiłeś na DVD tylko zostawiłeś na CD.
A tu jest duża różnica, bo SHSM jest na DVD
Jak masz grę obraz CD to w Media Type ustalasz CD, a jak na DVD to ustalasz DVD.
Jak zainstalujesz grę DVD gdy w Media type ustalisz CD to pójdzie ci gra do jakiegoś momentu w którym się zatnie i dalej nie idzie.
Natomiast gra na CD może być zainstalowana na DVD bez problemu

Half life i kilka innych małych gierek działało
Skąd to wiem ? bo instalowałem z 10 gier na DVD gdy w Media type było ustalone na CD i miałem ten sam problem, to jak ustaliłem na DVD poszło gładko
A czy NTCS czy PAL? to w SHSM nie ma różnicy bo obie wersje działają, bo grałem
pod ISO lepiej gry chodzą na SMB bo sprawdziałem, większość ISO mi nie grała dobrze z USB.
P.S na górze opisałem instalację na USBExtreme, przez USBUtil nie wiem jak -.- skomplikowane.