Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.08.2011, 14:48   #23
Myszop
Myszop

Data rejestracji: 08.04.2011
Myszop zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez michael555voyag Podgląd Wiadomości
Moglibyście sprawdzić czy działa u was przez Usb na Ps2 Silent Hill Shattered Memories, bo umnie ani wersja Ntsc SLUS_218.99 (Uruchamia się, intro idzie o dziwo płynnie ale jak ma się zaczynać test osobowości to się zawiesza) ani Pal SLES_555.69. Eksperymentowałem z mode, sprawdzałem pod formatem i UL i ISO, po każdym nagraniu na Pendrka przejeżdżałem go Power Defragmentatorem i NIC! ten sam efekt. Dziwi mnie to bo na różnych stronach dotyczących Open Loadera 0.8 i Kompatybilności gier SHSM jest wymieniany jako działający

SHSM jest wymieniany jako działający ponieważ poprawnie go instalowali, jak ci się ścina to może to oznaczać tylko jedno, że źle instalujesz grę.

Skoro gra jest na liście kompatybilności i opis stwierdza poprawność działania gry w OPL to znaczy że tak jest, u mnie jest wszystko ok i całą w jeden dzień 3 razy zrobiłem z karty microSD.

A jednak u ciebie nie działa to znaczy że źle ją zainstalowałeś.

Jeśli instalowałeś ją w USBExtreme to znaczy że w Media Type nie ustawiłeś na DVD tylko zostawiłeś na CD.

A tu jest duża różnica, bo SHSM jest na DVD

Jak masz grę obraz CD to w Media Type ustalasz CD, a jak na DVD to ustalasz DVD.
Jak zainstalujesz grę DVD gdy w Media type ustalisz CD to pójdzie ci gra do jakiegoś momentu w którym się zatnie i dalej nie idzie.
Natomiast gra na CD może być zainstalowana na DVD bez problemu Half life i kilka innych małych gierek działało

Skąd to wiem ? bo instalowałem z 10 gier na DVD gdy w Media type było ustalone na CD i miałem ten sam problem, to jak ustaliłem na DVD poszło gładko

A czy NTCS czy PAL? to w SHSM nie ma różnicy bo obie wersje działają, bo grałem

pod ISO lepiej gry chodzą na SMB bo sprawdziałem, większość ISO mi nie grała dobrze z USB.

P.S na górze opisałem instalację na USBExtreme, przez USBUtil nie wiem jak -.- skomplikowane.

__________________________________________________ _____________________
PS2 Slim SCPH-75004 +FMCB 1.88 PL +karta pamięci 8mb + HDD USB TOSHIBA 320gb
Myszop jest offline   Odpowiedz cytując ten post