Nie mam zdania co do GMO.
Owszem wole jeść naturalne, ale z drugiej strony kto powiedział że GMO od razu musi być szkodliwe. Czy ktoś badał czy kod genetyczny ogórka jest bardziej szkodliwy dla człowieka od kukurydzy? Albo zmodyfikowanego ogórka od niezmodyfikowanej kukurydzy? A może najmniej szkodliwe są żuczki którymi się brzydzimy.
Nie znam się.
Fakt jednak jest taki, że liczba ludzi na Ziemi rośnie w szybkim tempie i jakoś trzeba ich wykarmić. Łatwo jest współczuć umierającym murzynkom, po których chodzą muchy, na odległość.
Ale może lepiej byłoby stworzyć ziemniaki rosnące na pustyni

Tylko że ludzie mają to gdzieś - wolą zniszczyć nadmiar jedzenia niż oddać je potrzebującym.
Jeszcze by stracili na transporcie

.
Także tańsza żywność wcale nie oznacza że więcej ludzi ją dostanie. Raczej że ktoś więcej zarobi.