Cytat:
Napisany przez Berion
Zrób obraz karty pamięci za pomocą Memory Card Annihilatora 1.0 lub 2.0 (jest tutorial, program jest też w naszym dziale download) to sobie sam zobaczę. Bo coś tutaj jest nie tak.
To jest możliwe o ile uruchamiasz najpierw Swap Magic a na karcie masz "mc0:/SWAPMAGIC/SWAPMAGIC.ELF", tyle że:
uLE nie potrafi niczego uruchamiać sam z siebie po upływie jakiegoś tam czasu. Jeśli to faktycznie uLE coś dam uruchamia to musiał być modyfikowany i tego jestem ciekaw.
Bez modchipa ani żadnego exploita niemożliwe jest uruchomienie czegokolwiek przy starcie konsoli.
Kopii gier z płyt, tak. Programy z meny OSDh (czyli hackowany OSDSYS).
|
1. Konsola nie modyfikowana (bez modchipa), w koncu gdyby był chip to bym się nie bawił z rozwalaniem tacki napędu i Swap Magic.
2. Uruchamiam konsole i startuje uLE [
dopisano: musze sprawdzic, czy czasem nie siedzi w napedzie oryginalna gra PSX, ktora umozliwia start uLE (bo szukajac swoich postow na konsola.pl, znalazlem "TUTORIAL - HD Loader na MC bez modchipa." i to chyba moj konfig].
3. Musze znalezc dzialajacego z PS2 pendrive. Miałem tego mikrusa od Kingmaxa i dzialal, ale go zgubilem :/.
4. j/w - modchip wykluczam, exploita - nie wykluczam i prawdopodobnie jest to "trigger disc".
w wątku "TUTORIAL - HD Loader na MC bez modchipa" - i Ty pisałeś i ja : ). BTW niezły kawał czasu temu było.
Cytat:
Napisany przez b3rok 10 sierpień 2005 - 22:48
a nie lepiej wgrac LaunchELF na MC, a reszte ELFowo przerzucic na HDD?
dzieki emcepl- dowiedzialem sie o tym sposobie. COLOR="Red"]Mozna sobie tez ustawic, ze LaunchELF automatycznie po paru sekundach startuje HDL i nie trzeba sie przebijac przez zadne katalogi[/COLOR]. No i mozna inne programy przez LaunchELF'a uruchamiac.
pzdr
|
Cytat:
Napisany przez emcepl 29 sierpień 2005 - 00:01
Ściągasz Unofficial LaunchELF 3.41k, podmieniasz pod ps2menu (czyli musi mieć nazwę boot.elf). Możesz go potem tak skonfigurowac, że po x sekundach odpali Ci dowolnego elfa itp. Te 2 progsy powinny być na MC, reszta może być na HDD, ale w tym przypadku musisz zrobić partycję za pomocą DMS HDD Format Tool. Pisałem gdzieś na ten temat tutorial.
|