Najprostszy będzie IMO FMCB bo bez żadnej wiedzy można "w razie czego" sobie coś zmienić/dopisać. W exploicie M.Browna jest sporo gimnastyki. Nie wiem czy uda Ci się tą szybkość uruchamiania osiągnąć na FMCB*, ale na pewno będzie to bardziej elastyczne rozwiązanie. Nie wiem ile dzieciak ma lat, ale nie jest to nic szczególnie skomplikowanego - są też fora, jutuby itd. Jedna wada jest FMCB, że nie odpala programów skompresowanych RNC, ale nikt takich nie publikuje, więc każdy program powinien normalnie działać (MCA2 jednak lepiej odpalać z uLE z włączonym IOP Reset, inaczej mogą się zawieszać USBD).
* można też kupić jakiś malutki pendrak. Taki, aby lekko tylko wystawał z portu, wtedy FMCB w mgnieniu oka odpali mass:/RESCUE.ELF (służy to głównie do ponownej instalacji FMCB w razie gdyby użytkownik coś popsuł, a miał niesprawny napęd - ale można w to zapiąć dowolny program). Można też przypisać skróty klawiszowe pod daną aplikację i efekt będzie podobny.
Możesz też mieć przecież i HDL i OPL. Używać HDL, a w razie czego OPL (np. pod wspomnianym skrótem klawiszowym, jeśli nie chcesz oglądać OSDh na oczy, tak samo uLE).
Cytat:
Napisany przez b3rok
no widzisz, człowiek uczy się przez całe życie ; ).
|
Nigdy nie twierdziłem inaczej.