Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.08.2011, 13:26   #7
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Kilka dni temu dostałem od BOKu T-Mobile taką oto odpowiedź:
Cytat:
W odpowiedzi na pismo informuję, iż Blokada Połączeń z numerów zastrzeżonych działa przy standardowej zmianie numerów komórkowych i stacjonarnych na Niewidoczny, Zastrzeżony, etc. Jest to celowe blokowanie widoczności numeru. W przypadku Firm i numerów, które mają taką opcję włączoną technicznie, np. Centrala nie informuje Operatorów, do których są wykonywane połączenia o numerze, nie jest to traktowane jako celowe zastrzeżenie numeru, ale brak danych o numerze telefonu. Niektóre stare Centrale obsługiwane przez TP S.A. nie maja opcji informowania Operatorów, do których jest kierowane połączenie z jakiego jest ono numeru wykonywane.

Tym samym w takiej sytuacji nie jesteśmy w stanie odrzucać takich połączeń.
Jeżeli to co piszą jest prawdą, to wina spada na mBank. Takie samo zapytanie przesłałem do UKE, zgłoszenie zarejestrowali. Jak tylko dostanę odpowiedź postaram się ją tutaj zamieścić.

Cytat:
Napisany przez Jabba
Należałoby mieć telefon z funkcją odrzucania takich połączeń.
Moja Avila to ma. Dopóki nie miałem włączonej tej opcji, to używałem blokowania po stronie telefonu. Niestety nie jest to idealne rozwiązanie bo tylko "odrzuca" połączenie - osoba po drugiej stronie słyszy sygnał zajętości.

Ostatnio zmieniany przez andy : 28.08.2011 o godz. 13:28
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post