Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.08.2011, 11:38   #2341
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nie widze sampli. Na teście ISO faktycznie nie wyszedł najgorzej, tyle że ten test to jakiś żart chyba (takie małe ilustracje).

Prawda jest taka że Panasonic potrafi robić bardzo dobre matryce CCD, ale nie umie robić BI-CMOS.
Co ciekawe ten model potrafi nagrać 1080i przy pomocy matrycy CCD ().

Jeżeli jakość zdjęć będzie niezła, to za cenę 399$ będzie to bardzo ciekawa propozycja.

Znalazłem sample na stronie Panasonica, są całkiem całkiem, na pierwszy rzut oka możnaby faktycznie pomyśleć że to DSLR. Dopiero na powiększeniu np. włosów widać że odszumianie działa.
http://panasonic.net/avc/lumix/popup...8/P1000492.JPG

Zapowiada się interesująco, zwłaszcza że to kamera video CCD z zoomem 24x i Power OIS . A takie coś kosztuje wiecej niż $399.
Miejmy nadzieje ze dogłębny review brutalnie tego nie zweryfikuje

Może mają zamiar wrócić do dawnej świetnosci?

A bełkot bełkotem, oni chyba nie wiedzą co to mid-range DSLR .

edit: znalazłem sample! chyba ślepy jestem ... ogladam

no więc tak:

ogólnie to chyba najlepszy superzoom jakie ostatnio się pojawiły

Optyka jak na 24x jest bardzo dobra. Nagród za ostrość na brzegach kadru nie zgarnie, ale to jest obiektyw 25-600! Jest lepiej niż się spodziewałem po czymś takim.
Dramatu w stylu HS10 na szczęście nie ma.

Matryca jest dobra jak na ten rozmiar, kolory jak zwykle nieco za chłodne ale nie są wyprane jak w CMOSach.
Odszumianie jest silne (bo inne być nie moze przy tym rozmiarze) ale nie denerwuje.
Troche za bardzo traci na ostrości w wyższym ISO, przynajmniej szum jest ładnie kontrolowany.

Generalnie - jak na superzooma nieźle. Jest wart swojej ceny i nie przestraszy zdjęciami. Nie oferuje lepszej jakości niż zwykły kompakt, ale też nie ma gorszej jak to w ostatnich konstrukcjach bywało. A funkcjonalność ogromna.

Przydałby się taki naprawde dokładny test.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 31.08.2011 o godz. 12:16
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online