Cytat:
Napisany przez nimal
to juz drugi taki przypadek
obie partie liczace sie w wyborach oklamaly ludzi we wszystkich swoich postulatach i w czasie swoich rzadow nie zrobily nic, absolutnie nic, dla dobra spoleczenstwa
czy to oznacza, ze mamy durne spoleczenstwo? tak tylko pytam? 
|
Całkowicie nie zgodzę się z tak zaprezentowaną opinią. Partie polityczne w Polsce (poza SLD) są jednym z największych osiągnięć nasze młodej demokracji.
(dobrze zorganizowane, dopływ świeżej krwi, łatwo dostosowują się do sytuacji, budowanie skrzydeł, itd. minus - ciągle są wodzowskie)
Ale faktycznie wiele w niej szwankuje, także system polityczny, czyli połączenie - partie polityczne + konstytucja + ordynacja wyborcza + władza sądownicza + media, etc.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Mnie zastanawia, jakim cudem partia, która nie zrealizowała praktycznie żadnej obietnicy wyborczej, ma poparcie większe od błędu statystycznego. Czy dzisiaj dobry PR jest ważniejszy od wszystkiego?
|
Cytat:
Napisany przez Patrix
andrzejj9:
Ja także nie mam pojęcia...
wg mnie pora na coś zaryzykować i dowalić tak, aby w końcu ktoś miał większość,
i wtedy albo nas puszczą z torbami już całkiem, albo w końcu coś z tego będzie,
bo jak dalej będzie to co dziś (przepychanki) to wiadomo będzie tylko gorzej.
A na kogo, to każdy ze swoim sumieniem zagłosuje sam (rachunek sumienia, kto ma dłuższy nos od kłamstw ?).
nimal:
Nie głupie tylko podzielone... co tu sie dziwić, że nikt *prawie* nic nie zrobił,
jak się wzajemnie blokują ?  Pora na psikusa!
|
Podział i spór to w demokracji chleb powszedni.
Najgorsze co nas spotkało to media.
A politycy robią tylko tyle ile muszą. Jeżeli jako wyborcy niezbyt wiele od nich wymagamy, to się nie dziwmy, że mało robią. A wymagamy bardzo mało - spora w tym również zasługa mediów.