Cytat:
Napisany przez nima;
dobra - co byscie doradzili
bo mi wychodzi Samsung Galaxy S II (nie chce mi sie czekac nie wiadomo jak dlugo na Galaxy Note za niewiadomo ile)
|
Motorolla Atrix, LG X2, HTC Sensation - poczytaj recenzje.
Cytat:
wymagania:
- cena - do 2k, ale im nizsza tym lepiej
- system operacyjny umozliwiajacy daleko idaca ingerencje i niezawodnosc (WM uzywam i jestem zadowolony)
- obsluga popularnych formatow video, dokumentow itp - ale to wynika z poprzedniego
- navi 
- wideopolaczenia! (to powoduje, ze wiekszosc telefonow z androidem odpada )
- sensowny aparat z flashem (to znowu odrzuca wiekszosc htc)
- spory ekran
- 3g, bt, wifi...
- zlacze jakies standardowe np miniUSB
- spora pamiec wew albo slot kart microSD
|
W Swoim Sensation nie miałem jeszcze okazji testować na dobre aparatu więc nie za bardzo mogę się w tej kwestii wypowiedzieć, najlepiej zerknąć na testy tego telefonu @GSMArena.com
SGS II będzie dobrym wyborem. Sam się nad nim zastanawiałem jednak w końcu wybór padł na HTC Sensation.
Świetna obudowa (większość aluminium, reszta gumowany plastik dzięki czemu nie będziesz miał rys), delikatnie wklęsły ekran (przy położeniu go ekranem do dołu nie styka się z powierzchnią), HTC Sens - rewelacyjna nakłada, która IMHO bije na głowę wszystko.
Wyświetlacz b. dobrej jakości, na pewno się nie umywa do superAMOLED+ ale jak na SLCD to rewelacja.
Telefon bardzo dobrze leży w ręce, przez swój ciężar ciężko go wypuścić
Jeżeli poczekasz jakieś dwa tygodnie to postaram się tutaj opisać go bardziej szczegółowo.
Cytat:
Napisany przez M@X
Wszystkie Twoje wymogi, poza uporem na ingerencje w pliki (po co, skoro sie fajnie uzywa?) spelnia iPhone 4. Ale ja sie nie znam, fanbojem jestem itd..
|
Sęk w tym, że iP nie spełnia ok 90% wymogów. I tak, jesteś fanatykiem bo na siłę próbujesz pokazać jaki to srajfon nie jest super, pomijasz wady itp. itd...
Cytat:
Synchronizuje. Sam korzystam. A FaceTime przez 3G bedzie w iOS 5.
Co do Mini USB - co za roznica przez co podpinasz do komputera? A przenosne audio z dockiem (na wyjazdy) jest przyjemne :-)!
|
FaceTime jest kompatybilny tylko ze sobą. Apple musi się nauczyć, że istnieje coś takiego jak standardy.
Jeżeli chodzi o podpinanie do kompa to cóż, nie zamierzam kupować kabla specjalnie dla iP. Jak zwykle kompatybilni tylko ze sobą, dodatkowo liczą sobie za takie dodatki zbyt dużo...
@Nimal, Android to potężny system, pozwala na na prawdę wysoce zaawansowaną "customizację". Dla mnie iP to zabawka. Jest zbyt uproszczony, zbyt zamknięty i zbyt drogi (stać mnie tak w ogóle) abym brał go w ogóle pod uwagę. Nie wspomnę już o późniejszym serwisowaniu - koszty kosmiczne ;-)