Mam pytanie wciąż związane z tym tłumaczeniem ale już inne - czy byłby ktoś z forum stworzyć aplikację która by "pakowała" kilka plików do jednego wg specyfikacji? (oczywiście tutaj i teraz podaję tylko ogóły jak to wygląda)
Kod:
2 - Header
51 - Comment
41 - Unknown
2 - Number Of Files
32 - Unknown
// for each file
1 - null
8 - Filename (terminated by spaces/nulls)
4 - File Extension (including the . [dot])
1 - null
4 - File Offset
4 - File Size
2 - Unknown
2 - Unknown
To chyba będzie najlepszy opis, złączyłem dwa które znalazłem w sieci bo w obu były drobne braki ale w różnych miejscach

Ogółem chodzi o to że pliki z grafiką (.PCX) są przetrzymywane razem po kilka-naście-dziesiąt sztuk w plikach ("archiwach") GLX.
Grafiki te muszę koniecznie wyedytować by ukończyć tłumaczenie a w aktualnym sytuacji jest to baardzo uciążliwe:
O ile z wyodrębnieniem grafik z tego pliku nie ma problemu bo znalazłem program który to potrafi to zrobić to już podłożyć zmodyfikowanych plików nie potrafi:
muszę zadbać o to by zmodyfikowany plik był idealnie tego samego rozmiaru co oryginał lub edytować ręcznie wpisy (dobrze nazwałem?) offsetów każdego z plików graficznych, nawet po modyfikacji tylko jednego pliku (szczególnie jeśli znajduje się on na początku).
Oczywiście Header, Comment i Unknown dla każdego pliku GLX są takie same.
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby jakiś programista chciał pomóc
PS. Tutaj wgląd na kod heksadecymalny (powycinany z moich notatek więc może być nieczytelny):
http://img217.imageshack.us/img217/5356/unled1fi.gif
u góry początek jednego pliku glx z opisami, u dołu fragment porównania dwóch plików glx (na zielono różnice)