Dyskusja: Blokady rolnicze
Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.03.2003, 01:44   #39
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Nikita_Bennet napisa***322;(a)
tak a co zrobic z ludzmi - moze do gazu .....

no wlasnie to jest problem, ekonomicznie wszystko gra, ale nie mozna od tak kazac przebranzowic sie tylu ludziom szczegolnie ze i tak w kraju brak jest pracy, a jak medrzec powiedzial starych drzew sie nie przesadza i trzeba na przemiany w naszym rolnictwie (tzw glosnie restrukturyzacje) jakis 2 pokolen rolnikow.
Ok, to poczekajmy, aż sami wymrą. Wiesz boli mmnie to ile ja(osoba, która nie jest rolnikiem) płacę ZUS'u a ile płaci KRUS'u rolnik, jeśli płaci to dobrze bo coś robi i płaci podatki a nie protestuje.
W tej całej dyskusji chodzi mi o to co już ktoś tu powiedział, że ludzie wolą sobie siedzieć na zasiłku a nie pracować bo im się nie opłaca. Niech pokombinują i zaczną produkować to na co jest zapotrzebowanie to będą mieli lepsze ceny a nie produkują to co im wygodnie, a czego nie moga sprzedać za godziwe pieniądze. Pod łodzią a właściwie w łodzi w tzw. Janowie jest firma, która produkuje warzywa, owoce i zajmuje się ich obrotem, dostarcza do hipermarketów itd. Jakoś im sie opłaca a zwykłemu rolnikowi nic się nie opłaca.