Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.09.2011, 15:06   #8
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jakoś nie do końca przejmuję się kwestią iż google zbiera informację w kwestii lokalizacji, oraz odwiedzin stron.

Informację od zawsze wyszukuję za pomocą google i zawsze znajduję to co aktualnie potrzebuję nie widzę lepszej alternatywy. Mam od nich e-maila i spamu brak, lepszej darmowej alternatywy nie widzę.

Integracja produktów z androidem, jestem za, używam androida to niech mi ułatwia dostęp do usług google z których korzystam

Po za lokalizacją, nie podoba mi się pomysł lokalizowania mojego telefonu. Nikt poza mną nie powinien wiedzieć gdzie mój telefon się znajduje -> dlatego też uważam że wyłączenie tej usługi jest jak najbardziej słuszne, powiem więcej jest to wskazane, bateria dzięki temu wytrzymuje dłużej.

Fakt faktem nie podoba mi się iż tworzone dokumenty za pomocą google doc są ich własnością, ale w sumie mi to nie przeszkadza bo z tego akurat nie korzystam. Jestem przeciwnikiem wszelkich biurowych pakietów w postaci web. Pakiet biurowy to Office 2010 i żadnego alternatywy mi go nie zastąpią. Co więcej, nie chcę by mi go zastąpiły!

Co do chrome, integruje usługi google i bardzo dobrze! W końcu z tych usług korzystam. A radzi sobie z wyświetlaniem stron lepiej od opery.

Google fakt faktem wciska swoje produkty, ale nie są one złe. Jak się głębiej zastanowić to wystarczy z rozwagą z nich korzystać.

A wracają co kwestii inwigilacji... zdajesz sobie sprawę że idąc ulica w mieście jesteś nagrywany, gdyż miasta mają monitoring, idąc do żabki na zakupy jesteś nagrywany, idą do hipermarketu jesteś nagrywany. Ba będąc w pracy też cie nagrywają, większość firm ma monitoring wizyjny (niby dla naszego bezpieczeństwa, ale czy na pewno...)

BigBrother się szerzy

Ostatnio zmieniany przez mgit : 21.09.2011 o godz. 15:14
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post