Cytat:
Napisany przez nemka
A jeszcze o konsolach: Rozdzielczość! Na konsolach rzadko jest to HD, nie wspominając o Full HD
|
Na X360 wszystkie gry są w 720p, konsola chyba skaluje do 1080i jeśli ktoś tak woli. Gry na PS3 wszystkie w 720p, część, głównie 1st party 1080p. Wii nie bierzemy pod uwagę bo to na dobrą sprawę konsola poprzedniej generacji (sprzętowo). Old genów też nie warto bo projektowane były w czasach panowania SD i dla SD.
Na tym polu będziesz mieć ze mną ciężko.
Cytat:
|
Potem rozwiałam wątpliwości ile naprawdę Cell z PS3 używa rdzeni.
|
Ma 8, aktywnych 7. 1 zarezerwowany na jakieś pierdoły, deweloperzy mają do dyspozycji resztę. Jednakże obecne tytuły nie używają więcej jak 2-3...

Ta konsola jest zresztą źle zaprojektowana i jej piętą achillesową jest "karta graficzna".
Tylko nie bardzo wiem co ma grafika do dobrej zabawy. Owszem, PS3 nie ma teraz nawet startu z porządnym PC, a nie miałaby tym bardziej gdyby większość gier nie była multiplatformowa i gdyby deweloper nie był tak łasy na kasę przygotowując elastyczny build, który łatwo dostosować do "wszystkich 3 platform" (X360, PS3, PC). Stąd często się słyszy że "konsole hamują rozwój rynku".
Cytat:
|
A teraz PC. Kupujesz nowego PC z nowszą kartą i...? Możesz grać na 3 monitorach FullHD ustawionych w panoramę! Bo karty poszły bardzo do przodu!
|
Bardzo wygodne, z ramkami monitorów. Serio, ja już wolę jeden.
Cytat:
|
I taki drobiazg. Jak się gra w gry FPS i FTP na kolsolach? Musi być bardzo wygodnie sterować w StarCrafcie!
|
W RTSy się nie gra bo ich praktycznie nie ma (jest kilka jak Red Alert: Tiberium Sun czy Halo Wars, ale nie przypada mi do gustu sterowania). Blizzard nie robi nic na konsole.

W FPSy można normalnie grać, co jest dla ortodoksyjnych "PCtowców" nie do wyobrażenia. Gdyby postawić przed sobą dwóch prawdziwych graczy przeciw sobie, jeden z myszakiem, drugi z padem to wynik myślę byłby korzystny dla tego z myszką. Niemniej jednak nie gra się źle i ja preferuję rozsiąść się w kanapie z padem (to się tyczy wszystkich gier z FPP).
Cytat:
|
Konsole są dla dzieci, platformówki, nawalanki, wyścigi.
|