Cytat:
Napisany przez M@X
Bo wszyscy jak zwykle, jak kazdego upartego trolla, ktory nigdy nie zrozumie (bo dla zasady - nigdy nie bedzie uzywal) Cie ignoruja. Dla wlasnej zdrowotnosci. Przywykniesz wreszcie czy za miesiac pojdziesz bezzasadnie wojowac do kolejnego serwisu?.
|
Oj! To wkurzyłam M@Xa!
Nazywasz trollem osobę, która każde swoje twierdzenie popiera linkami, obrazkami oraz innymi dowodami? W offtopie i flameie, który ma już prawie 200 stron? Ty, który nie podałeś jeszcze żadnego argumentu popartego dowodami? Oj! Nie ładnie, nie ładnie
Obawiam się, że to twierdzenie nie poprawi Ci reputacji

Nie możesz mnie nazwać trollem z wielu powodów, które wymieniłam oraz paru innych.
Cytat:
|
Termin "troll" bywa nadużywany na dyskusyjnych forach internetowych. Niektóre osoby mianem tym określają dyskutanta, który przedstawia zagadnienia dla kogoś niewygodne lub za trudne do merytorycznego, szerszego omówienia. Nie każda bowiem kontrowersyjna, poruszająca trudne zagadnienia i mogąca kogoś bulwersować wypowiedź jest zaraz formą trollingu
|
.
Tyle o mnie. A teraz o Tobie
Cytat:
|
częste zadawanie tych samych pytań, na które odpowiedź została już udzielona ***8212; celem trolla jest w tym przypadku zapętlenie dyskusji i wprowadzenie dodatkowego zamieszania;
|
Cytat:
|
nieumiejętność przyznania się do błędu ***8211; troll nie powie, że nie miał racji, a także wyjątkowo będzie milczał; najczęściej albo zacznie próbować udowadniać, że od początku uważał inaczej, niż pisał, a tylko nie został właściwie zrozumiany albo zacznie bagatelizować znaczenie swego błędu; w przypadku gdy te sposoby zawiodą troll może być agresywny w stosunku do osób, które wykazały jego błąd;
|
Cytat:
|
brak konsekwencji podczas prowadzenia dyskusji i zaprzeczanie własnym tezom i opiniom;
|
Cytat:
|
hętne używanie argumentów ad personam ***8211; atakujących osoby lub ich cechy szczególne, jak wiek/zainteresowania/etc., bez związku z tematem dyskusji, a często przy użyciu słów wytrychów, w niektórych przypadkach troll posuwa się do wyzwisk i gróźb;
|
Cytat:
|
częste nazywanie innych dyskutantów trollami internetowymi;
|
Jest jeszcze jeden -
Cytat:
|
bezgraniczne podporządkowanie się jakiejś idei (np. ***8222;Ten system operacyjny jest najlepszy!***8221;) i bronienie jej do końca (często wbrew rzeczywistości) ***8212; jest to kryterium kontrowersyjne, ponieważ samo fanatyczne przywiązanie do określonej idei nie oznacza trollowania;
|
A więc? Dostanę ostrzeżenie? Bana?
@Berion Przejdź się pod linki, które podałam, tam są wykazy gier i rozdzielczości w jakich pracują